Jeg har vært mamma i over 27 år. Det er ganske lang tid. Oppdragelsen fra første til siste, er ganske forskjellig. Da som nå var det ufordragelige små drittunger som vokste opp. Da som nå, mener jeg at forklaringer ligger i holdningene fra foreldrene. Det som er skikkelig trist, er at bak fasaden til hver liten ufordragelig sneip, er det et barn som ønsker hyggelige tilbakemeldinger fra oss voksne. Barne er kanskje altfor usikker til å tørre å vise hva det egentlig ønsker, eller det vet ikke hvordan, fordi det ikke har fått dette lært. Derfor har jeg gjort det til en regel å ikke kjefte, men prate med barna dersom det skulle være noe jeg tenker jeg MÅ si ifra om.

Hva er egentlig årsaken til at stadig flere barn trenger hjelp til å mestre hverdagen sin? Det er økning i barn som sliter med å tilpasse seg skole, fritidssysler og ellers sosial tilpasning.

Jeg hevder at årsaken ligger i en endring hos foreldregenerasjonen. Vi er blitt mye mer opptatt av å realisere oss selv. Gjennom sosiale media er det blitt slik at vi ønsker å vise frem vårt liv. Vi har de fantastiske jobbene, drar på de mest spennende reisene. Hjemmene er strøkne på bildene. Maten er gjennomtenkt og etter alle anbefalinger fra kjendiskokker, fitness-guruer og selv-erklærte matkunstnere. Det legges ut bilder fra alle materielle goder som vi skaffer oss. Klærne gir oss en identitet som vi ønsker på bakgrunn av hva andre forteller at vi skal. Det er normalt å fikse på kroppen ved hjelp av operasjoner og kjemiske behandlinger. Fritiden vår benyttes til å realisere våre ønsker og behov. Vi er blitt mye mer selvsentrerte.

Så får vi barn. Selvsagt ønsker vi å fremstå som dyktige gode foreldre. Barna skal se rene og pene ut hele tiden. De skal være flinkest og best i alt de gjør. Vi kan ikke tillate at de gjør feil, eller er utenfor A4 arket. Flink-pike-syndromet kommer av at barna har urealistiske krav til seg selv fordi vi har gitt de inntrykk av at slik er det.

Hva har vi gjort? Hva er grunnen til at vi lar det kjæreste vi har i livet vokse opp i den troen av at livet må være perfekt til enhver tid?

Jeg har fått endel tilbakemeldinger fra de som mener Vesla kommer til å plages av denne bloggen når hun blir eldre. Jeg tar ikke hensyn til hennes personlige integritet senere i livet. Jeg skal ikke gå inn på akkurat dette her, men mye av kritikken er at jeg forteller ting som det er. Mange synes det er feil av meg å fortelle at vår hverdag består av krangel, diskusjoner og grensesetting. Ja, og ikke minst forsøk på å tøye grensene. Vi fremstår ikke som perfekte.

Jeg tror det er helt greit å fortelle at livet kommer i alle falsetter. Jeg tror absolutt det er behov for å gi et bilde av at i et lite hus oppe i nord, befinner det seg en familie som gir katta i om “alle andre får lov til” eller “alle andre har”. Vi er ikke perfekte, men vi er ekte.

Jeg tror at det er greit å vise at vi tar en timeout fra den materielle verden, og forsøker å verdsette andre verdier mye høyere. Jeg forsøker å få min 11 åring til å forstå at verden ikke kretser rundt henne. At ikke hennes ønsker og behov er det som skal tilfredsstilles til enhver tid. Hun må tilpasse seg familie og venner på lik linje med at de må tilpasse seg henne. Jeg skulle ønske vi klarte å få tilbake storfamilien i større grad enn vi gjør i dag, for det er blitt borte i dagens samfunn, Lære henne at du må kjenne til fortiden for å mestre fremtiden. At besteforeldre, tanter og onkler er en berikelse i livet hennes fordi de kan gi henne innblikk som jeg kanskje ikke klarer like godt. At hun er trygg på at hun har et sosialt nettverk som er der for henne når hun trenger det.

I utgangspunktet synes jeg at det er helt på sin plass at andre irettesetter Vesla, nettopp fordi jeg har sansen for tanken om at vi voksne kan sette mer tydelige grenser for barn, uavhengig av om det er våre egne eller andres. Grunnen til at jeg sier i utgangspunktet, er fordi den senere tid har jeg oppdaget noe som egentlig forbauset meg. Noen voksne velger å irettesette andres barn når barna har en krangel, men holder en vernede hånd over sine egne. De blir ikke irettesatt i samme grad. Jeg er veldig for rettferdighet, og når slikt skjer kjenner jeg at jeg også blir løvinne og har behov for å skjerme og beskytte mitt barn. Hun skal ikke være andres hoggestabbe.

Jeg liker egentlig at barna er hjemme hos oss, selv om det blir litt ekstra rot og støy. Skjer det noe som ikke er greit tar jeg alltid tak i det, men jeg tar Vesla mer enn de andre fordi jeg mener hun har et ekstra ansvar for å være hyggelig mot venner når de er på besøk. De er hennes gjester. Noen kan ikke komme seg fort nok ut av huset hvis jeg snakker til de, og noen griper tak i muligheten og begynner å snakke som en foss om alt de har på hjertet av store og små meninger, betraktninger og bekymringer. Ofte blir det en flott prat som tar litt tid, men den tiden er noe av det mest verdifulle i hverdagen, og da er det ikke nøye om jeg kommer for sent til en avtale. Barna er viktigst i sånne situasjoner.

Jeg var på butikken og handlet en lørdag. Inn kom det en mamma med to gutter på Vesla sin alder. Mammaen gikk å tittet ned i telefonen, og guttene gikk å snakket til henne. Hun svarte ikke guttene, tok bare en vogn og begynte å handle, fortsatt med nesen ned i telefonen. Guttene snakket til henne og spurte henne, men hun sa ikke et ord. Ga de ingen feedback på noe. Guttene ble irritable etterhvert, og det ble endel støy til slutt. Hva gjør vi som foreldre med barna våre når vi er så opptatt av sosiale medier? Opptatt av at fasaden skal gi et visst image? Kan vi ikke legge det tilside noen timer og bare være oppmerksomme foreldre?

Jeg tror at vår rolle er årsaken til at barna får utfordringer. Vi må slutte å fremstille livet som perfekt. Vi må heller fremstå som ekte og trygge. Fortelle barna i klartekst at vi forventer at de er snille og greie og gjør sitt beste, men vi VET at det ikke alltid blir sånn og at om noe skjer er det ingenting som ikke lar seg rette opp. Livet som barn skal være deilig! Vi skal ikke legge opp livet til våre barn på en slik måte at de kommer ut av barndommen som 20 åringer, utbrente, desillusjonerte og livs trøtte!

Gi barna tilbake barndommen! Gi de trygge rammer. Gi de oppmerksomhet, regler og forutsigbarhet. Gi de tid. Din tid. Lytt til de, hør hva de tenker og drømmer om. Gi de forståelse når de ikke alltid kommer i mål. Hjelp de å se hva de faktisk har mestret. For Guds skyld senk mestrings-kravene deres. Stimulere de til å utvikle seg i den retningen de ønsker, men la de fortsette å være barn!!

Drit i din selvrealisering og sosiale medier!

Jeg sitter i glasshus og kaster stein! Mammaen min beordrer meg til å legge bort telefonen når jeg kommer på besøk. Vesla har kommentert at hun synes jeg holder på med telefonen hele tiden. Jeg feier for andres dør, men jeg feier også for min egen. Prøver å være bevisst på å være tilstede i livet, ikke bare tilstede på sosiale medier….

Det er ikke ufordragelige drittunger. Det er bare et barn som du ikke har lykkes å nå inn til med din form for kommunikasjon. Det er ikke barnets ansvar å forstå deg. Du er voksen, du må finne måten å snakke med barnet på slik at det forstår…

 

 

Det går fint å følge oss både på Instagram og Facebook.

 

I dag måtte Vesla og jeg fikse noen småting på ettermiddagen. Dette representerte at det ble litt shopping, men det er jo ikke akkurat et problem for ei jente med svart belte i shopping. (Les: Vesla)

Vi dro i femtida, og tett før åtte var vi skrubbsultne. Vi dro innom en matbutikk med varmdisk for å få i oss litt snadder-mat. Jeg mener, det er jo fredag tross alt.

Da vi kom holdt de på å vaske disken, og heldige oss fikk alt til halv pris. Vesla valgte to koteletter og jeg valgte baconburger. Her skulle vi virkelig kose oss. Vi betalte og gikk ut i bilen. Ikke snakk om å vente med maten til vi kom hjem. Vesla åpnet posen sin, og skjønte med ett at koteletter ikke er det samme som grillskiver…

Jeg prøvde å fortelle henne at de kanskje var veldig gode, selv om det ikke var grillskiver.

Virket ikke helt som de falt i smak i unge lovendes gane…

Heldigvis hadde jeg kjørt safe. Jeg mener, hva kan gå galt med en baconburger. Eneste jeg bekymret meg for, var antall kalorier, men minnet meg på at de skal nytes og ikke telles. Jeg åpnet min pose, og var ikke interessert i å dele noe med Vesla. Karma is a bitch! I posen lå det 3 baconburgere, men bare det. Ikke noe brød eller ost. KUN burgerne! Fy søren, så skuffet jeg ble. Her hadde jeg gledet meg til en skikkelig feit burger med ost og dressing, så var det bare tre tørre burgere der!!

Vesla var overlykkelig, og tok gladelig i mot en mens jeg spiste mistrøstig på en annen. Det var IKKE godt, så jeg ga opp etter halve. Håpefulle frydet seg stort, for det var mat som passet hennes kulinariske gane perfekt!

 

Det går fint å følge oss både på Instagram og Facebook.

 

Det er rette tida i syklusen til å gå stilt i dørene her i huset. Skulle tro ungene har lært etter alle disse årene. Noen dager er det bare å gjøre som de får beskjed om uten å stille spørsmål. Skjer det? Nei! De bare rett og slett drive meg til vanvidd!

Vesla har rotet sitt i HELE huset, og tror visst fortsatt at hele huset er hennes walk-in-closet! Reine og skitne klær i skjønn forening. Nytter ikke bare å bruke et skift om dagen. Neida! Alt må prøves for å se om det passer sammen, og det som ikke er favoritten den dagen, havner på gulvet. Når hun skal ha det er det et ære-være for å finne plagget!

Lille storebror har overdreven tro på min evne til dressur, og tror jeg har så pass kustus på kopper, fat og bestikk sånn at jeg kan beordre det til å tusler inn i oppvask maskinen helt av seg selv. Det virker som han er like forundret hver gang jeg kommenterer at å rydde etter matlaging også innebærer å vaske kjeler og panner.

Store storebror hjelper litt til. Han vasker klær og henger opp, men synes at det er tull å ha tøyet i skap. Det blir jo tatt ut igjen med en gang det skal brukes. Derfor henger det på snora eller ligger i stolen klar til å brukes. Bare et eneste stort rot.

Vesla har okkupert rommet mitt, og det ser ut som et lynnedslag der inne. Klær utover hele gulvet, og mat rester på nettbordet.

JEG BLIR GAL!!! HVOR ER VASKEHJELPEN MIN???

I kveld skulle jeg ønske jeg bare kunne tatt på meg tøff-trusa og gått ut og være litt Nemi. Gå på bar og ta en shot!  Være kul og urban! Ikke være mamma, bare være Nemi. Litt fandenivoldsk og pyton! Det hadde vært noe!

Jeg raslet litt med sabelen til Vesla over rotet hennes, og da hun tok opp klærne som lå utover i stua mumlet hun bare stille: “Åhh, sånn der dag igjen!”

Anyway! Jeg er jente-sur!!!

 

 

Det går fint å følge oss både på Instagram og Facebook.

 

De som kjenner til oss, Vesla og meg, vet at Vesla ofte blir syk. Det er få utrolig kjedelig for henne. Bare noen dager på skolen så er det på’n igjen. I dag da jeg kom hjem var det nok med et blikk på henne for å konstatere at noe ikke stemte. Hun var rød i ansiktet og matt i blikket. Jeg kjente på henne og hun var varm og sa hun hadde vondt i halsen. Da var det bare å dra å kjøpe is og halspastiller.

Vi sovnet på sofaen begge to. Jeg er litt i manko på søvn selv om det begynner å gå bedre med å sove på natta. I følge fitbiten har jeg sovet 27 timer på natta siste uken, og det er nesten 4 timer i snitt, så da blir det en time nå og da på sofaen.

Etter en liten powernap på en time, fikk vi i oss litt ovnsbakt laks, og formen var stigende på oss begge. Ute var det 24 varmegrader klokka 18.00, så vi fant ut at vi skulle kjøre en liten tur til et vennepar. Det å ta med ei pjuskete jente dit, er helt ok. Der får hun sove på sofaen om hun vil, og blir behandlet som ei prinsesse. I dag ble det is og kos.

Det gikk likevel ikke lenge før hun ville dra hjem, og åtte var hun i seng.

Mammaen har en sånn spekulerer-på-fremtiden-kveld, så da er det litt vanskelig å bli trøtt. Det er så mye som er uklart i livet mitt akkurat nå, også er det endel muligheter som har åpnet seg. Jeg vet ikke helt hva jeg har lyst til. I forhold til når mine foreldre var på min alder, er verden blitt så mye mindre, og mulighetene så mange flere. Den som hadde hatt en glasskule å se i, fått svarene man trengte for å gjøre de smarte, kloke valgene for fremtiden… Så lenge vi ikke vet hva som kommer med morgendagen, må vi gjøre det beste ut av dagen i dag. 💖

Nei, dette går ikke. Jeg må få ut litt energi av kroppen, så nå er det bare å få på noe lett tøy og komme seg ut å gå en tur. Storebror er hjemme, så da er Vesla i de beste hender. Snakkes mer i morgen!

 

Da ble jeg for høy på meg selv, og ikke sulten nok på suksess. Åpenbart var jeg sulten på andre ting, for jeg har IKKE gått ned noe særlig i vekt. Svaret er uhyre enkelt. Kalori-inntak i uka er 13 670, og forbrenningen i samme periode er 15 129. Hvis ett kilo er ca 7000 kalorier, tilsvarer det en nedgang på 208 gram… Vekta viste en nedgang på 200 gram!

Nytter ikke å lure seg selv når tallenes tale er så klar. Hater å alltid ha rett når det gjelder slike ting, btw!

OK Bærta! Da blir det å styrke meg selv på bevisstgjøring. Her må det økt fokus på hvorfor det ikke gikk som det skulle, for å fokusere på what not to do again!

Jeg har vært ute å spist lunsj to ganger uka som gikk, middag en gang, og feiret en bursdag der jeg spiste mye sjokolade, men ikke en gang gått litt ekstra for å bøte på. Faktisk har jeg ikke vært ute å gått en eneste gang denne uka.. Det betyr at rumpa MÅ ut av sofaen! Aktivitet må til for å øke forbrenningen. Tilbake til å strekke på beina gjennom hele dagen.

Jeg har ikke drukket mer enn 4 liter vann denne uka, og det er 6,5 liter mindre enn det jeg har som mål. Ergo! Lim vannflaska til handa mi!! Faktisk har det vært drukket mer cola zero enn vann. Fy på lanken til meg!

Shotten min har nesten ikke vært rørt fordi jeg har gått litt lei, men nå skal det drikkes! Jeg vet jo at det hever energinivået betraktelig, som igjen gjør at det er lettere å få rumpa opp av stolen.

Jeg har spist i snitt tre måltid hver dag, det sier seg selv at det da har vært større måltid og jeg har rukket å bli sulten i mellom måltidene, noe jeg ikke skal for å holde en jevn forbrenning.

Strategien er klar! Det er tilbake til alarm på telefonen for å huske at jeg skal spise og drikke vann. Alarm på fitbiten om at jeg på shake stumpen litt oftere. Ha små mellom-måltider i veska, og frem med excel-arket igjen! Shotten skal ned, koste hva det koste vil. En liten nedtur, men jeg gir meg ikke! Nå går jeg på med krum hals!!

Uke 1/10 og 200 gram er ikke det aller verste, men jeg kan MYE bedre enn dette, så nå er det bare å peise på! Hvis ikke må det utstedes skriftlig advarsel TIL administrasjonssjefen.

I fare for å bannes i kirka, velger jeg å kommentere oppslaget i Dagbladet 27/8-19 der psykologspesialist og daglig leder for Klinikk for krisepsykologi i Bergen, Heidi Wittrup Djup uttaler at “Det er vår moralske og juridiske forpliktelse å hjelpe barna.” Med dette fordømmer hun statens standpunkt om å hjelpe IS barna til å komme hjem, uten at mødrene får komme hjem for å straffeforfølges her. I denne spesifikke saken er det en alvorlig syk 4 åring som må til Norge for å få hjelp. Jeg synes det er helt grusomt å tenke på at dette lille barnet ikke får den medisinske hjelpen han trenger, men jeg kan ikke uten videre si meg enig i Wittrup Djups uttalelser.

Mor er mistenkt for deltakelse i terrorgruppa IS, og de kurdiske selvstyremyndighetene nordøst i Syria ønsker å straffeforfølge henne der. De åpner for å sende barnet til Norge, men ikke mor. Mor ønsker å returnere til Norge og straffeforfølges her. Hun har jo ikke begått terrorhandlinger her, så hvorfor skal det norske rettsvesenet belastes med en sak som ikke har funnet sted på norsk jord? Hvis noen utlendinger hadde kommet til Norge og utført terrorhandlinger her, ville vi da ha sendt de til et annet land for å straffeforfølges der?

Så uttaler Wittrup: “Barna må evakueres sammen med mor. Det er barnas grunnleggende rettigheter som skal veie tyngst. Det er vår moralske og juridiske forpliktelse å hjelpe barna, sier hun.” Mor har tatt et valg om å tilslutte seg IS. Hun har vist utrolig dårlig dømmekraft, og på denne måten satt sitt barn i livsfare. Dersom en mor eller far utsetter sitt barn for slike traumer her i Norge, får de ikke lengre ha omsorgen for barnet. De er uskikket til å ivareta barnet ut fra barnets beste. Hva er forskjellen mellom IS moren og en forelder i Norge? Hvorfor er hun så mye viktigere å ivareta enn foreldre som har utsatt barna for omsorgssvikt i Norge? Uansett er det mor og ikke Staten Norge som har satt barnet i denne situasjonen.

Så gjør jo jeg meg noen tanker som forutsetter at mor er skyldig i beskyldningene som er fremsatt. Hvis det er så, hva med ofrene? Hva med de uskyldige som har måtte lide for terrorhandlingene til IS medlemmene? Hva med barna som ikke lengre har noen foreldre som kan skjerme de fordi de er drept av terrorhandlingene? Hva med alle de barna som har vært utsatt for vold og overgrep i IS navn? Hvordan Wittrup Djup, rettferdiggjør vi at vi henter ut en kvinne som er mistenkt for disse handlingene. “Beklager at du har sett mor og far bli drept foran øynene dine, men vi kan ikke la denne damen ta straffen sin fordi hun må til Norge å være støtte for sitt syke barn?” Psykologspesialist og leder av norsk psykologforenings menneskerettighetsutvalg Reidar Hjermann uttaler i reportasjen at det er fryktelig brutalt å ta fra barnet den eneste tryggheten han kjenner til. Si det til de barna som står foreldreløse i et land der de ikke har noen rettigheter eller sosial trygghet, fordi IS har drept foreldrene deres. De kommer nok til å tenke på Norge som et rettferdig land som fordømmer terror. Tror dere egentlig det?

Nei, sorry Wittrup Djup og Hjermann, jeg er ikke enig. Det er ikke mer riktig å legge hånden over denne kvinnen fordi hennes sønn er alvorlig syk. Beklager, men jeg hevder at hun må ta konsekvensene av sin dårlige dømmekraft. Hun må betale prisen for sin egen dumskap. Sønnen har mulighet for å komme til Norge, men ikke mor. Elsker hun sønnen sin, lar hun han dra mens hun blir igjen å renvasker seg eller tar sin straff. Som Hjermann sier: “Vi må få barna hjem sammen med mor, så håndterer vi dette her hjemme, med barnevern, helsevesen og rettssystemet.” Ja, så hvis barnevernet skiller mor og barn i Norge er det greit, men hvis de kurdiske selvstyremyndighetene nordøst i Syria ønsker å splitte mor og barn er det ikke greit? Jeg skjønner at jeg intet skjønner..

Men la det være helt klart! Sønnen er et offer i denne konflikten, men det er morens handlinger som har satt han i denne situasjonen. Ikke den norske stat. Skulle jeg uttalt meg isolert på bakgrunn av gutten, hadde jeg ønsket at staten skulle snudd hver en sten for å få de hjem.

Men det er flere ofre her, og også de må få sin oppreisning i form av at de skyldige i terrorhandlingene må bli stilt til ansvar for sine handlinger. Jeg fordømmer terror uansett etnisitet og nasjonalitet, og håper de som utfører slike handlinger må stå til ansvar for sine handlinger. Så beklager om jeg virker inhuman og horribel, men jeg håper moren lar den lille gutten komme til Norge for å få hjelp, men jeg er enig i standpunktet om at hun må bli igjen å ta sin straff.

I denne saken er det bare tapere, men jeg håper av hele mitt hjerte at man finner en utvei, enten det blir den ene eller den andre løsningen. Jeg er utrolig glad det ikke er jeg som skal ta den endelige avgjørelsen for jeg tror det blir galt uansett hvilken løsning man går for.

 

 

 

Det som ikke gjør meg godt, prøver jeg å legge til siden. Det være seg dårlige erfaringen og opplevelser, også tankespill som ikke har verdi nok til å se dagens lys. Jeg tar med meg det jeg skal lære av det, og kaster resten i min imaginære søppelkasse.

Det jeg skal lære av erfaringer prøver jeg å ta vare på og huske. Lokalisere mine egne kritiske suksessfaktorer slik at jeg kan bruke disse bevisst neste gang. Ikke gjøre samme feilen to ganger. Shame on you if you fool me once, shame on me if you fool me twice. 

Så er det minnebanken min da.. Den kontoen jeg definitivt prioriterer å spare på. Den skal sikre meg en rik alderdom. Riktignok ikke i penger og rikdom, men på gode erfaringer og minner som jeg kan se tilbake på og smile av når alderdommen kommer krypende.

Jeg skal verne om de som gjør meg godt. Ikke la meg influere av de som tapper meg for energi.

Jeg skal følge Mahatma Gandhis råd: Lev som om du skal dø i morgen, lær som om du skal leve evig!

Stormen er vill.
Bølgene slår rasende opp mot steinene i vannkanten
Det fråder som et inferno.
Sinte, hvite bølger som piskes opp igjen og igjen og igjen…

For så å bli til små skvulp i vannkanten
For så å bli stille
Blikkstille
Men bare en liten stund.
Ingen ting vitner om kreftene som nettopp var i sving.

Som din storm
Ditt ville sinne og raseri.
Sorgen over å ikke forstå
Ikke bli forstått
Du vil bare rope og slå, kaste alt rundt deg, vil ikke stoppe..

Så stilner også du
Anger
Smerte av usynlige sår
Pusten blir roligere og roligere
Men spor etter tårene er ditt vitne.

Du har ro
Men bare for en liten stund..

 

Det går fint å følge oss både på Instagram og Facebook.

Hei folkens!

I dag er det skikkelig dritt-vær-mandag. Det passer bra, for været står i stil til energinivået i kroppen min. Jeg hadde en brå-våkning med forsovelse, etter nok en våkenatt. Det er litt tungt på sånne dager, men de går jo over etterhvert. Tre og en halv time søvn er i minste laget, så jeg var glad jeg hadde mye å gjøre når jeg kom hjem. Vesla skulle på håndballtrening og kor, og mimmi-ungene skulle komme å være her til mammaen var ferdig på jobb.

Mimmi-ungen hadde migreneanfall da jeg kom fra jobb, Vesla var ikke klar for treningen men Lille-Gull måtte hentes. Jeg dro før Vesla, for hun somlet så lenge at hun bare fikk gå på trening. Lille-Gull gjorde meg i godt humør. Hva er vel deiligere enn å gå med en nysgjerrig liten gutt på ett og et halvt år? Han studerte grøftene. Plasket i alle sølepyttene. Kjente på blomster og steiner. Det var så mye å utforske. Han pludret i vei som bare Lille-Gull kan. Selvsagt brukte vi det dobbelte av den tiden vi skulle, men det var verdt det.

Vel hjemme måtte mimmi-ungen få paracet, og så var det å mekke litt middag. Selvsagt fikk jenta paraceten for sent, så da ble det oppkast med påfølgende vasking. Stakkars lille pia mi. Hun ble lagt på sofaen med klut på panna. Midt i det hele kom Vesla hjem etter trening. Sulten og full av energi. Det var spising og mating, bleieskift og rydding.

Endelig kom storesøster og hentet de to skjønne bonusene mine, og jeg kunne sette meg ned. Jeg skulle bare blunke litt da de var dratt. Det var IKKE lurt, for midt i det hele kom en laaang blink. Resultatet er at jeg endte opp på lading i en time. Ikke spesielt heldig når jeg vet at det ikke skal mer til før jeg ligger å er søvnløs på Tverlandet… Også er det bare mandag. Det kan tyde på at det blir en lang uke..

 

Etter litt sofa-slit dro jeg til noen venner å så Glimt kampen. O’ hoi! Vet dere forresten hvem som leder i eliteserien? The one and only: BODØ GLIMT! Tram ti dam! De vant 4-0 over Vålerenga i dag! BODØ GLIMT FØRR EVIG, MER! MER! MER! 💛🖤💛🖤💛🖤⚽️

Ble altså ikke så verst kveld likevel! Kan faktisk ende opp med å bli ei bra uke det her!

 

Det går fint å følge oss både på Instagram og Facebook.

 

 

Her hvor vi bor er det akkurat bygget en ny skole. Den erstatter to gamle slitte skoler.

Den nye skolen er utrolig flott, og denne uken hadde de offisiell åpning av skolen. Hele nærmiljøet var invitert til åpen skole med påfølgende konsert av elevene. Det var en herlig stund.

Det beste kom likevel nå i helga. Jeg må kjøre forbi skolen hver gang jeg drar noen steder, og HVER gang jeg har passert i helga, har det vært så utrolig mange mennesker der. På dagen var det masse familiefolk med små barn som var samlet. Barna lekte og de voksne satt rundt omkring å snakket eller fulgte med sine håpefulle. I ettermiddag var det skolebarn i type småskole-alder som var der å lekte, og i kveld var det de som var litt eldre.

Det ser ut til at de fantastisk flotte ute-arealene tiltrekker små og store i nærmiljøet, og jeg håper det blir et levende miljø på skolen. Et naturlig samlingspunkt for små og store. Akkurat det vi manglet her vi bor.

Heldige oss som har fått en så flott oppgradering!