Egentlig skulle jeg hatt kjæreste-weekend i Oslo denne helga. Vi skulle møtes og være på hotell alene. Uten unger og familie. Det hadde vært godt, men… Det er ikke alltid det går som planlagt.

Så nå sitter jeg på flytoget. Alene. Skal reise opp etter noe møter. Hjem til Vesla. Om ikke annet fikk jeg tid til å levere fisk til x-mannen og slå av noen ord med han. Det ble nå ei snill stund.

Jaja, det kommer vel andre helger. Om ikke annet får jeg være med Vesla på handball-kamper i helga. Det blir fint. Men i dag skal jeg være urban og verdensvant ei stund før jeg reiser hjem til kalde nord og joggebuksa mi.

Ønsker alle en super dag 💫

Det var tyst i heimen i mårrest. Vi var himla trøtte. Både Vesla og meg. Helt daue..

Jeg bare ba henne kle på seg og begynne med å lage seg mat, så gikk jeg på badet. Det gikk alt i slow motion. Jeg var så trøtt.

Plutselig gikk døra opp og Vesla opplyste kort at jeg hadde 7 minutter til jeg måtte dra. Det var bare å få tempo på rumpa. Men så måtte jeg fikse sekken, finne lader og bilnøkler.

Etter mye om og men utbrøt Vesla: «Hvis du legg dæ litt tidligere, slæpp vi det her hver mårra!»

Så… God onsdag til alle, og sympati til alle som har små snusfornuftige frøkner å håndtere på morgenkvisten…

…Du må ut på shopping selv om det er ekko på kontoen! Må man så må man..

… Todo-lista er lengre enn det er timer i døgnet! Det skal vaskes og ryddes, kastes og sorteres før nye støv-samlere kommer inn.

… Arbeidsoppgavene strømmer inn kjappere enn man klarer å registrere dem. Alle vil ha alt gjort før jul.

… Det er et salig kaos i hele huset!

Vesla kjeder seg hele tiden, og leker med det meste. Det hun skal og det hun ikke skal..

God advent til alle små-kaotiske husmødre 🎄

Kan jeg ikke bare få en aldri så liten timeout?!

Det er det samme hvert år. Full rock n’ roll på denne tiden. På jobb bygger det seg opp til års-avslutninger og få på plass budsjetter og strategiplaner. Samtidig skal vi forberede julefeiring med alle tradisjoner det bringer med seg. Vesla skal jo på x-antall juleshow og avslutninger, det skal bakes og fikses pakker, vaskes og pyntes.

Jeg jobber beinhardt for å komme i land på alt, og det skal ikke herske et øyeblikks-tvil, jeg liker for det meste å ha det sånn. Men av og til kjenner jeg unektelig at jeg har lyst å gi katta i alt og la humla suse. Ligge flatt ut en uke og ikke gjøre det Guds skapte grann. Ikke snakke med ei sjel, ikke lese en eneste mail, ikke chatte med noen! Bare se romantiske serier, ligge i senga å drikke zero, og spise akkurat det jeg har lyst til.

Ingen katastrofe! Jeg kommer over det. Vi snakker ikke om å møte veggen eller være utbrent, bare om å være utrolig lei alt sammen. Men nå er det ikke lenge igjen. Snart er det jul…. Og kanskje jeg faktisk får ei fantastisk jul?   

 

Vesla var i ekstase i går. Helt euforisk. Hun har fått sin helt egne Barbie-dukke. Litt stor kanskje, men Vesla elsker gaven hun fikk av Onkel Odd.

Med andre ord ikke noe tull. Jenta var helt tussete. Hun syntes det var ultra kult, og så også monn i outfiten.

Så begynte min onde hjerne å fungere…

Da vi kom hjem tok jeg dukken rett opp på rommet til Vesla. La henne i senga, med dyna godt omkring henne og gikk ned til storebror på rommet hans.

«Hvem er den dama som ligger i senga til Vesla?» Gutten så forvirra opp fra datamaskinen, og bedyret at han ikke hadde noen idé om hva jeg snakket om. Vi gikk opp på rommet, og når vi nærmet oss sa jeg at han fikk vekke henne og få henne ut. Forsiktig gikk han i døråpningen og sa han ikke ante hvem det var.

«Mamma, du e så jævla dust!» kom det leende fra han da han så daten sin. Han hadde puls på 300 minst!

Lille storebror var på jobb, så vi bukserte dukka inn på hans rom og la henne i hans seng med headsettet på hodet, og godt under dyna. Da han kom hjem stod han litt i stua og snakket med oss, før han gikk opp på rommet.

«KA I FAEN?!» Han hørtes litt engstelig ut først, så satt han i fliringen. Han kom ned og utbrøt i full latter. «Ka e galt med dokker?»

Jaja.. endelig fikk vi hadd litt gøy med de to bandittene mine 😂😂😂