I morgen er det vår! Herlighet så jeg gleder meg. Sakte men sikkert går det mot varmere dager, og snart kjennes det kanskje som det er vår i luften også. De siste dagene har det regnet og vinden har herjet rundt dørene, og ikke mye som minner om årstiden som står for døren. Men vår altså…

De siste ukene har det vært beinhard jobbing på meg, årsregnskap er utarbeidet og strategier er oppdatert. Fristene våre var 28.februar til å få alt ferdig, revidert og styrebehandlet, og andre økonomer vet at det er thighte frister. Nå er det gjort. Vi fikset det! Jeg er så utrolig stolt og fornøyd med teamet mitt. De er rå!

Jeg ble skikkelig rastløs da alt var ferdigstilt, og hadde behov for å finne på noe gøy! Da kom meldingen om innstramming av covid-19 forskrifter. Ja, da sitter vi her igjen. Selv om det var kjipt, tar jeg det ikke så tungt. Vi er jo på oppløpet av pandemien. Mor og far er heldigvis vaksinert, Snupsi får gjennom jobb og jeg venter. Snart blir det min tur! Også er det 1. mars i morgen..

Det er snart skikkelig vår! Jeg gleder meg. Skulle jeg valgt meg en årstid ville jeg valgt våren. De første tegnene til at naturen våkner til liv igjen. Lyden av snøen som smelter. Småfugler som kvitrer lystig på morgenkvisten. Se de første små hestehovene som trosser nattekulden og trekker seg opp mot himmelen. De gir sannelig løfte om bedre tider. Det er så man kjenner at kroppen våkner igjen. Kjenner at det kribler av energi og våryre forventninger.

Våren. Jeg velger meg våren ❤️

Så deilig!

Jeg har vært helt avkoblet i hodet mitt noen uker, og det var godt. Det har bare vært å leve i nuet. Jobb, Vesla, mat, trening, søvn og repeat!

Jeg hadde en tur til doktor Dyregod, og han informerte om at rikets tilstand ikke var helt der det skulle være. Jeg testet positivt på diabetes 2. Det betyr IKKE at jeg har fått diagnosen, men at jeg er i overhengende fare for å få det. Om 4 mnd skal jeg ha ny test, og er langtids-sukkeret for høyt, er diagnosen et faktum.

Diabetes type 2 er en kronisk stoffskiftesykdom der kroppen ikke klarer å utnytte insulinet riktig. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.

Diabetes type 2 er arvelig (mer arvelig enn diabetes type 1), men overvekt og usunne levevaner som ugunstig kosthold, lite mosjon og røyking gir økt risiko for å utvikle diabetes type 2. Info hentet fra HelseNorge.

Ja, da var det slutt på å leve Herrens glade dager, for det kan fortsatt forhindres. Kostholdsendring og mosjon må dog til. Altså ingen quick fix!

De siste ukene har jeg brukt på å jobbe mentalt med de endringene jeg må gjøre. Jeg er en bedagelig person som liker god mat og mye kos, så det ligger ikke naturlig for meg å gjøre det som er radikale endringer i min målestokk.
Jeg har ingen drøm om å leve evig, men jeg vil være så frisk som mulig mens jeg lever. Altså er jeg gitt et varsku her, og det er opp til meg om jeg vil la det bli med skrekken eller gjøre meg avhengig av medisiner.

Derfor konkurrerer jeg med meg selv, og gevinsten er bedre helse på sikt. Det skal sies at jeg ikke er fanatisk, men jeg gjør likevel en solid innsats for egen helse.

Jeg heier på meg!