Tid for selvangivelse igjen. Ikke den som forteller om du får noen kroner ekstra å rutte med, men den som regulerer andre områder i livet.

Da 2022 begynte var vi tilbake i karantene. Jeg var så lei av alt som heter covid, men vaksinasjonen var rullet bredt ut i samfunnet. Det bar håp om lysere tider. Heldigvis åpnet samfunnet opp på våren, og den nye normalen var et faktum.

Jeg startet det nye året med et mål. Hverdagsdramaet skulle minimeres, og jeg fjernet meg fra flere miljø som ikke ga meg noen positiv energi. Jeg brukte litt tid på tankespinn rundt hvilke verdier jeg verdsetter høyest, og om jeg klarte å leve etter disse. Konklusjonen var at jeg måtte gjøre det bedre, for det jeg leverte, var ikke godt nok.

Sommeren kom, og med gjenåpningen av samfunnet følte jeg meg mer levende enn på lenge. Tilbake var behovet for å få en følelsesmessig tilhørighet til andre. Etter å ha levd med sosial distanse noen år, var det en slags lengsel etter meningsfylte relasjoner. Det er vanskelig å forklare, men det føltes som jeg søkte etter det perfekte, slik du gjør når man er ung og idealistisk. Siden det perfekte ikke finnes, valgte jeg meg selv foran noe annet. Tiden var inne til å fylle livet med noe som ga meg tilfredsstillelse. Jeg fokuserte på yrkesmessig utvikling i stede. Det ga meg en større tilfredsstillelse enn forventet.

Jeg fant endelig styrke til å markere meg på et område som har gjort livet mitt noe konfliktfylt, og det ga en god følelse å være den som sa at dette ikke lengre var greit, og at jeg ikke ville være med på karusellen lengre. Det ga meg en ro som jeg har manglet i mange år.

Vesla er blitt større, og jeg er vesentlig bedre tenåringsmor enn småbarnsmor. Det betyr ikke at alt går på skinner 24/7, men jeg ser stadig flere konturer av den unge damen hun tegner til å bli, og jeg liker det jeg ser. Fra å være ei jente som har prøvd å tilfredsstille alle krav hun har møtt, har også hun satt foten ned. Hun tier ikke lengre om det hun synes er urettferdig, og hun markerer seg tilbake når hun trenger det. Det er ikke alltid hun er like taktisk med hvordan hun sier i fra, men hun stiller tydelige krav til voksne rundt seg. Da blir det heldig tydelig hvem som kommet til kort. Det siste året har jeg oppdaget voksne med holdninger jeg ikke trodde eksisterte lengre. Når jentene beordres til oppvaskbenken, eller voksne vegrer seg for å ta ansvar i situasjoner som er vanskelig for ungdommene, støtter jeg Veslas behov for å si at nok er nok. Men det er et fint skille mellom det å si i fra, og bli oppfattet som ei bråkebøtte. Men heller bråkebøtte enn dørmatte. «Flink pike kan du være selv!» er Veslas nye livsmotto, og jeg digger det.

Livet har ikke bydd på de høyeste tindene dette året, men heller ikke de dypeste dalene. Det har vært mer på det jevne. Så jeg konkluderer med at jeg er på rett vei. Min vei. Likevel er livet spennende, for det er i stadig endring og ikke minst utvikling.

I dag er siste dagen i 2022, og i morgen er det et nytt år med nye muligheter. Noen store endringer står for døren allerede de første dagene av 2023, så troa på et nytt og spennende år er definitivt til stede. Året avsluttes med de menneskene som betyr mest for meg, og jammen ta er det ikke de jeg begynner 2023 sammen med.

Det har sin sjarme alle disse familiebildene som sosiale media fylles med disse dagene. Bilder som er planlagt til minste detalj. Mor, far og barn oppstilt i riktige posisjonene, og alle er påkledd de mest grusomme juleklærne, alle i akkurat det samme. Det ER altså stunder der det å være singel mamma og slippe unna slike forevigelser, er en velsignelse.

Ser man bort fra de grusomme julebildene som har fått sin renessanse, så er det å være  singel mamma i jula er så som så. Selv om det er deilig å være den som langt på vei kan bestemme hvordan julefeiringen skal være, er det ikke supert hele tiden. Der andre er to om ansvar og oppgaver, er man som singel, helt alene. Du har ansvar for julegaver, julemat, julebakst og julevask. Det er kjøring og henting, middagslaging og oppvask. Selv om man kan delegere, må man alltid ha full kontroll. Følge med at alt blir gjort. Og ikke minst, man er to om å betale for herligheten, for fu fader som det koster!

Klart det er mer bekvemt å dele belastningene med jula, men mer enn det, er at det er to om å nyte jula sammen.  Har man en partner  kan man ha en armkrok å krype inn i. Noen å dele en flaske vin med mens man spiser den gode maten som lages. Faktisk er man ofte to om å lage maten også. Man har noen å dele tiden og opplevelsene med. I tillegg blir par oftere invitert til andre, enn som singel. Jula er jo mye selskapeligheter.
som singel blir man sjeldnere invitert til venner som er i parforhold. Den single  blir ofte det odde tallet, eller femte hjul på vogna. Joda, jeg vet dette gjerne er forestillinger som man innbiller seg, men det er ikke en mindre reell følelse av den grunn.

Jula er høytiden der familien står i fokus, og sosiale media oversvømmes av lykkelige kjæreste bilder. Denne single mammaen har likevel blandede følelser, spesielt siden mammaen også vet at januar er høysesong for brudd. Frekvensen for samlivsbrudd øker etter alle feriene. Parene har tilbragt mye tid sammen, og ofte avsluttes ferien med en serie uinnfridde forventninger og skuffelser.

Med så dystre tanker er singel mamma rimelig fornøyd med tilværelsen. Så lenge den store kjærligheten uteblir ser hun ingen grunn til å endre sivilstatusen selv om det er jul!

Det er mange som er i nedtelling frem mot nyttårsaften og klokkeslettet 00.00. Fra da gjelder alle våre nye lovnader om et nytt og bedre liv. Fra da skal vi jobbe mot å bli en forbedret utgave av oss selv. Da skal vi forholde oss til nyttårsforsettene.

Hele januar og begynnelsen på februar blir det kul på veggene på treningssentrene i det ganske land. Alle skal begynne et nytt og bedre liv. En sunn livsstil med trening, er oppskriften for mange. Så dabber det ofte litt av, før forsettene fortrenges helt frem til neste nyttår.

Her i huset trener vi allerede, men heller ikke vi skal trene så lenge. Vi har intensiv trening frem mot nyttår. Det er det som gjelder. Vi trener en halvtime tre ganger hver dag frem til nyttårsaften kl 00.00. Da skal status gjøres opp, og vi får svaret på om treningen har hjulpet. Det håper jeg virkelig, for det er utrolig slitsomt å trene så mye. Jeg blir skikkelig ør i hodet av all viraken rundt, men jeg står han av. Vi trener altså TIL nyttår, ikke FRA nyttår.

Kanskje vi begynte litt seint i år, men nå er vi i såfall i full gang. Det skal bli så bra! Heldigvis kan vi trene inne foran TV, så det krever ikke så mye av meg.

Vi trener altså på nyttårs feiringen for våre firbeinte venner. Det er så flott med slike programmer som kan hjelpe pelsdottene til å ikke stresse på nyttårsaften, for det vil være trist om hundene blir redde. Programmene kan du finne på YouTube.

Her er lydnivået kommet opp i volum-irriterende høyt, og jeg er møkka lei. Begge pelsdottene ligger som to slakt, og gir seg katta  i om det smeller og dundrer i stua. Bra er det, for da er det gode sjanser for at nyttårsfeiringa Kommer til å gå greit for hundene.

Så er det bare å sende en vennlig bønn til alle at tidspunktene for oppskyting respekteres, slik at man får luftet de firbeinte i fred og ro uten at de blir unødvendig skremt. Ta godt vare på alle tobeinte og firbeinte under feiringen, og vær varsom med all fyrverkeriet.

Ønsker alle lykke til med treningen, enten det er frem til nyttår, eller starten er etter nyttår.

Pupper altså! Det var pupper som skulle til for å klatre litt på leselistene. Pupper og nakenhet. Det forklarer en del, og nå oppretter jeg Only Fans for å virkelig utvikle min posisjon på listene. Norge, here I come! Neida, det kunne ikke vært fjernere for meg og lengre unna min interesse, til det er jeg opptatt av altfor mye annet.

I går var endelig Snuppa på beina igjen etter en runde med Noroviruset. Hun hadde sovet bort i mot 48 timer før hun kom tilbake fra sin nesten komatøse tilstand. Det måtte feires med en tur ut for å få frisk luft, så vi tok med oss de firbeinte å gikk en tur. Vi hadde virkelig kledd oss godt, for det var varslet masse vær ute, men vi frøs ikke. Da bestemte vi oss for å forlenge turen med å kjøre opp til hundeparken, for å trene litt med de to pelstrynene. Grunnen til at vi tok bilen, var at hvis hundene ble kalde, så kom vi oss kjapt hjem igjen.

Jeg tror det bor en liten Martin Schanche i meg, for litt rally i nysnøen er moro! Da vi kom til parken tok jeg en frekk sleng inn på plassen og satte bilen i revers for å rygge den på plass. Det gjorde seg ikke, for der stod jeg bom fast. Jeg forsøkte å spinne meg løs, men det var bare is under all snøen. Snuppa forsøke å dytte, men det ble ikke noe bedre av det heller. Vi var stuck, og jeg vurderte om bilen bare måtte bli stående til mildværet eller våren kom.

Heldigvis kom det to kjekke unge menn og forsøkte å hjelpe, men den lille sorte stod bom fast i all snøen. Begge mennene hadde små biler og ikke nubbe-sjans til å dra meg løs, men han ene hadde en større bil hjemme, og kjørte hjem for å hente den. Flere ville hjelpe, men jeg hadde ikke slepetau i bilen. Hva kan du forvente? Jeg er dame, og har niks peiling på hva som kan komme til nytte.

Etter noen minutter kom første tilbake med en stor amerikaner, og det var bare et lite napp, så var jeg løs igjen. Jeg spurte om de skulle ha noe for jobben, men det skulle de absolutt ikke. Snakk om snille folk altså. Det er så troen på menneskeheten fikk seg en solid boost. Snuppa, jeg og de firbeinte dro hjem igjen. Vi hadde hatt nok eventyr for en hel dag.

Jeg ble stående å snakke litt med våre to hjelpere, og det man lett kunne blitt litt stresset og oppkavet over, ble en hyggelig liten passiar på ettermiddagen. De to ga meg en sikkelig juleglede og troen på menneskeheten er fortsatt til stede.

I følge dagens trender er pupper en naturlig del av kroppen som det er helt greit å vise frem. Vi skal dekke kroppen med tynn mesh der alt av kropp vises gjennom, og da i særdeleshet både selve puppen og niplene. Det skal være sexy og hot, men må ikke forveksles med porno. Her snakker vi heller om det lekre og delikate i tillegg til komfort, for nå trenger vi ikke lengre bruke BH.

Skal si det blir lekkert fremover. Mor i en sort liten mesh topp. Et syn som er egnet til å gi mareritt bare ved tanken. Pupper i størrelse ekstra lang og velstands magen pakket inn i lekker mesh altså? Det tror jeg blir mer sjelden enn lekkert.

Jeg er enig i at kropp er naturlig, og at det ikke er noe galt med hverken pupper, mager eller rumper for den del, men må vi på død og liv vise frem alt til enhver tid? Kan vi ikke vise en liten smule bluferdighet i samfunnet, og overlate bitte litt til fantasien?

I min pure ungdom skulle jeg på byen i en minikjole, og pappa var nok ikke helt fornøyd med valg av outfit. Han forklarte det med at det mest spennende med julegaver et å pakke opp de som var finest pakket inn, for de som var pakket inn slik at man kunne se hva som var inni, var en tanke kjedelig.
Jeg tviler på at jeg skiftet kjole av den grunn, men det ga meg noe å tenke på. Nå skal det sies at det finnes gaver som er kjedelige, om de er aldri så lekkert pakket inn, men jeg liker tanken han plantet i hodet mitt.

Heldigvis er vi fri til å følge akkurat de trendene vi vil, og til å gi blaffen i dem om vi ønsker det, så jeg skal ikke belemre verden med mine pupper i fritt fall, inntullet i mesh. Likevel skal jeg innrømme at jeg savner hjemmekontor-tida da puppene mine lekte Fri Willy, og BH nesten var som et fremmedord å regne. For om jeg ikke er noen fan av mesh, så heier jeg frem BH frie dager.

Keep ‘em hanging, I say!

Nå står straks et nytt år med nye muligheter på trappen og banker på.  Foran oss ligger et år der økonomene alt har spådd at det vil bli tøffere for de fleste, det til tross for at vi i 2022 opplevde at vesentlig flere begynte å slite økonomisk grunnet økte strømpriser, økt rentenivå og generelt økte priser på det meste i samfunnet. Køene til de organisasjonene som deler ut almisser og bistand blir stadig lengre, og flere trenger hjelp for å klare den økte økonomiske belastningen. Det er ikke alle som lengre kan spise seg mett hver dag. Mange beretninger om mennesker i nød avdekkes daglig.

Mange vil nok stramme inn der de kan dette året, og ikke minst utnytte de mulighetene de kan for å spare inn noen kroner. Å planlegge økonomien er neppe så dumt slik som utviklingen tegner å bli, men for noen er det ikke midler å planlegge med. For dem gjelder det bare å holde hodet over vannet så godt det lar deg gjøre, og prøve å holde seg i gang så godt det går.

Fra 1/1-23 trer det noen lovendringer i kraft. Disse vil påvirke oss i større eller mindre grad, og omhandler blant annet økt periode med omsorgspenger,  fri rettshjelp til flere, forenklet voldserstatning, våpenamnesti, bedre krav til hundehold og skatteendring av BSU.

BSU er boligspar for ungdom. Ungdom som sparer til sin første bolig har fått 20 % skattefradrag på innsatt beløp i inntektsåret. I lys av hvor vanskelig det er for førstegangskjøpere å komme inn på boligmarkedet har BSU vært et særdeles godt markedstiltak. Det er spesielt viktig for de unge voksne som ikke får hjelp fra foreldrene til å kjøpe bolig, og dem er det blitt mange av.

Likevel presterer altså staten å redusere skattefradraget fra 20 til 10%. Seriøst! Disse som lite har skal få redusert skattefradraget som stimulerer til å spare til egen bolig? Hvor i all verden er det sosialpolitisk korrekt? Valget er altså å redusere et positivt incitament til sparing for den mest sårbare gruppen av boligkjøpere.

Jeg skjønner til en viss grad at staten nå krever utflytteskatt fra de som tar med seg millionene sine til skatteparadis også etter fem år, men å redusere et fradrag som maksimalt var på 5500 til maksimalt 2750 for de som ikke har egne verdier i fast bolig er for meg å gå baklengs inn i fremtiden. Det er hare småpenger for staten, men viktig for en gruppe som sliter. Helt teit spør du meg!

Med dette tenker jeg staten har bommet på nyttårs hilsenen til de unge og har sendt de et stort f..k you, fremfor Et riktig godt nytt år ønskes. På tide med ny kommunikasjonsrådgiver kanskje?

 

Hvis julen fortsetter som nå, blir jeg selve definisjonen på latskap. Jeg gjør nesten ikke noen ting annet enn å slumre på sofaen og gå mellom å se filmer og å lese bøker mens jeg gumler julens godsaker. I dag var det så ille at jeg ringte opp til Vesla for å be henne hente brus til meg bare for at jeg lå så godt under pleddet og så en film.. Dette kan jeg fint leve med, men det blir nok kjedelig over tid. Faktisk er det begynt å bli bitte lite kjedelig allerede. Det bare etter to dager!

Helt klart at jeg ikke er typen til å bare sitte her å ikke gjøre noe, men det har vært litt godt også. Fra i morgen blir det andre boller. Da skal jeg begynne å kvitte meg med skrot, og få kastet alt jeg burde kvittet meg med før jul.

Studenten gikk ned for telling i dag. Noroviruset som herjer her oppe har tatt henne. Virker som viruset ikke har fått med seg at det er ferie. Snuppa er i isolat på rommet, og alle flater  hun har tatt på er kloret ned. Håper det blir med det, og at ingen andre blir smittet. Kjedelig å bruke jula til å være syk, men mamma’n har kjøpt Farris, eplemost og salt kjeks, så vi skal nok få stablet henne på beina igjen. Litt kjærlighet og omsorg gjør det nok bedre.

Jeg har nesten ikke sett Vesla i jula. Etter at rommet hennes ble ferdig har hun kun hatt tilholdssted der. Nytter ikke å rope på henne, for det er null respons. Eneste muligheten er å ringe på FaceTime. Da kan det hende hun svarer. Jaja, det er vel sånn det er med ungdommen nå for tiden. Skal man oppnå kontakt med abonnenten, må man bruke mobilen.
Jeg trøster meg med at hun dukker opp når hun må fylle opp beholdningen når hun er fri for godteri eller brus, men bortsett fra det er det sosiale medier som teller denne jula.

Jula går sin skeive gang her i huset, og fortsatt er det om å gjøre å kose seg maksimalt før hverdagen innhenter oss igjen.

Endelig en sofa-slite-dag. Snakk om å nyte jula. Det er dette romjula er til. Rett og slett nyte litt fred og ro. Lille Storebror er dratt hjem, Snuppa har vært på jobb er ite med noen venninner. Vesla og meg sitter i pysjen og ser film mens vi trøkker i oss godteri og masse annen nei-mat. Det er jul! Seint på kvelden, men fortsatt jul.

Vi har skapt noen fine minner så langt, men nå var det behov for å ligge litt på lading. Egentlig  burde vi vært litt ute, men det har vært en skikkelig deilig dag innendørs.

Dagen i dag har bare vært deilig, og alt det jula handler om. Familie, kos, fred og ro. Dette var sårt etterlengtet.

Snuppa som er fattig student, må bruke ferien til å jobbe litt. Tross alt må vi jo alle tjene til livets opphold, og Only Fans var ikke et alternativ for henne. Hun har mer klasse enn som så. Derfor jobber hun som en helt, og skal på nesten hele jula. I dag stod jeg opp og spiste frokost med henne. Det vil si, jeg var alt våken når hun stod opp.

Jula er hvit i år. Hvit i dobbelt forstand. Snøen bøtter ned, og mor droppet vinglasset og juleakevitten. Jeg er ikke fanatisk, men jeg hadde ikke lyst på denne gang.

Snill som jeg er, kjørte jeg Snuppa på jobb i morges. Mor står da alltid til tjeneste for englebarna når de trenger det.

Da jeg kom tilbake, oppdaget jeg noe ekkelt! Det var fotspor FRA huset, men ingen fotspor inn TIL huset! Hvem kan ha gått ut, når alle sammen fortsatt lå inne å sov?
Merkelig! Det ga meg litt tankebry. Hadde noen i huset fått en gjest i løpet av natten, og så var denne dratt?

Så slo det meg. Jeg fikk nemlig en brå oppvåkning av pels-prinsessa i dag. Selv om klokka bare var 05.40, måtte hun akutt tisse. Bare å kle på seg å gå ut. Da jeg kom meg ned og ut, så jeg at det hadde snødd endel i løpet av natta, så jeg tok spaden med meg på terrassen bak huset og måket av foran terrassedøren slik at jeg kan slippe hundene ut den veien. Da jeg var ferdig, hadde den våte hårballen tisset, og vi gikk INN terrassedøren. Det var altså meg selv som var den skumle vandreren. Sånn er det med oss i korttidsminne-foreningen. Hodebry til ingen nytte altså.

Mens jeg satt å funderte over hvor dramatisk jeg kan være, kom Lille Storebror som en søvngjenger inn i stua. Alarmtelefonen hans var gått, og han måtte på jobb. Mamma stilte selvsagt opp, og 38 minutter etterpå var han på jobb i byen. (De ungene må se å få seg egne biler!)

Det er første juledag og rød dag, så regner med at de får lønn så det monner, men det jeg lurer mest på, er om jeg får doble mamma-poeng? Det er jo bare 364 dager igjen til jul, og mammapoeng-samlingen er begynt.

 

Her er hverken syv sorter i hus, eller rundvasken tatt, men det er jul likevel. Akkurat som jeg forutså, kom ikke Mattilsynet, så manglende rydding og husvask er null stress. Det som mangler av forberedelser tar vi igjen på sjarm.

Lille Storebror kom i går,  og med seg hadde han en sovesofa som ble kjøpt brukt. Godt var det, for jeg bestilte jo bare sovesofa-trekk.

Apropos det. I går forsøkte Posten å levere trekket. Butikken som solgte, sa jeg bare skulle avstå fra å ta imot, så ville pakken bli returnert til selger. Vesla var nøye instruert om dette. Omsider kom leveransen,  og håpefulle gikk i døren.
Hun var helt stresset da hun kom inn igjen, og jeg spurte hva det var som stod på. Hun fortalte at betjenten hadde spurt etter meg, og da hadde Vesla svart at jeg ikke bodde her, og hun ikke visste hvem jeg var eller hvor jeg bodde. Måpende ble jeg stående å se på henne et øyeblikk før jeg sprutet ut i full latter.

Vesla parerte at hun ble så stresset, og ikke turte å si at vi ikke skulle ha pakken. Da jeg omsider sluttet å le måtte jeg fortelle henne at det var litt sær måte å løse det på, spesielt siden postbetjenten bor like opp i gata og vet utmerket godt hvem jeg er og hvor jeg bor.
Skal tro hva hun tenkte da Vesla benektet kjennskap til min eksistens?

Så var vi samlet da. Vesla, Lille Storebror, Snuppa og meg. Vi fikk opp strømpene, både to- og firbeinte. Vi har jo forhåpentligvis stort sett vært snille alle sammen.
Kvelden ble avsluttet på tradisjonelt vis, med Harry Potter og de vises stein. En ytterst koselig stund,  og julefreden senket seg.

Vesla er ennå ikke for stor til å glede seg til jul, og hun fikk ikke helt roen før langt etter midnatt. Det betyr at hun må ha en liten pause fra julemorgen før feiringen starter for alvor. Hun ble akkompagnert av de firbeinte som var mett og god av all snopen de fikk i strømpene sine.

Da er det igjen bevist. Ingen trenger masse vasking, baking, pynting eller stress for å få ei fin jul. Alt du trenger er tilstedeværelse i livet ditt.
Med dette ønsker jeg og Vesla alle en riktig nydelig jul og en minnerik julekveld ❤️