Jeg mener fortsatt at lediggang er roten til alt vondt. Det tenker jeg håret til Vesla er enig i også, for det har jaggu fått gjennomgå i sommer.

Når håpefulle kjeder seg, må hun få utløp for det kreative. Det er stort sett uproblematisk når det er reversibelt, men mer kritisk når det hun gjør blir mer eller mindre permanent.

Snuppa er hjemme denne siste sommeren for å jobbe, før hun sannsynligvis forlater hjembyen til fordel for bartebyen. Denne gangen virker det som det er permanent. De to søstrene sisters konspirerte tidlig i sommer, og plutselig hadde Vesla blå striper i håret. «Slapp av mamma! Det vaskes ut etter noen vasker.»

Det ble utvasket, men hang igjen på henne som er så blond. Så hadde hun fri igjen, og hva fant det kreative barnet på da? Jo, hun var lei av å vente på at det blå skulle forsvinne, så hun BLEIKET håret!

Det er et Guds under at hun ikke mister håret snart. Samtidig husker jeg da vi eksperimenterte med hjemme-striping og permanent. Det var tider det, vi så ut som noen høysåter på hodet alle sammen.

Jeg skal være så ærlig å si at det ikke bekymrer meg så mye at hun prøver og feiler når det gjelder håret. Det er bare hår, og det vokser ut igjen, men nå håper jeg at hun heller drar til frisøren. Kanskje vi da slipper at hun har en «bad hair day» og gjør radikale endringer på impulse.

 

For en sommer det er! Det er varmt og godt her nord, og nok av ting som foregår i byen vår nå som vi er Kulturhovedstad. Siden jeg jobber i museumssektoren medfører det en usedvanlig travel periode, men det gledes, selv om det betyr at det ikke er så mye tid til annet. Vesla er like opptatt, for hun jobber så det holder hun også. Tro det eller ei, men det er jeg veldig glad for lediggang kan være roten til alt vondt.

Bodø om sommeren kan være litt skummel for ungdommene våre. Fritidsaktivitetene har tatt ferie, og de håpefulle er ikke direkte målgruppen det satses på innenfor kulturtilbudene på denne tiden av året. Hvis man da ikke er å farter rundt med familien på en etterlengtet ferie, kan det bli lange og kjedelige dager.Da blir det til at ungdommene henger. Det er et tilbud via Røde Kors, Fellesverket, her i Bodø, men de stenger klokken 20.00, og det er ikke alltid en 16 åring vil dra hjem da. Da ender det opp med at de henger på kjøpesentrene i byen, enten i Glashuset eller City Nord. Men hvor ille kan det være å henge på kjøpesenter da? Veldig ille faktisk! Det er jo sånn at der ungdommene henger, henger selvsagt også lysskye individer som vil kvitte seg med varene sine. Det forekommer kjøp og salg av dop så det holder. Altså ikke noe sted jeg ønsker ungen min skal oppholde seg.

Vesla jobber til halv åtte på kveldene, og etter jobb henger hun med vennene sine der. Mor er meget motvillig, og plutselig er innetider ikke veiledende og åpen for avtaler, men absolutt. Jeg forventet kamp om det, men det har vært helt ok. Litt furteleppe av og til, men stort sett har hun tatt nederlaget med fatning, og hun har kommet hjem når hun skal.

Vi har vært på litt ferie, men ikke på langt nær som vi bruker, nettopp for at det å være kulturhovedstad krever en ekstra innsats i jobben min. Jeg er helt utpeist! Neida, ikke på grunn av jobben, men av å følge opp Vesla! Det er så mye jeg må bekymre meg for, til tross for at det etterpå viser seg å ikke være grunn til det. Men heller føre var enn etter snar. Da er jeg glad Vesla har jobb, og jeg er sjefen hennes! Jeg vet når hun jobber, og da kan jeg puste lettet ut de timene i det minste. Synd vi ikke kan sette henne på jobb 24/7, for da hadde jeg hatt en bekymringsfri sommer!

Vesla og Lille Storebror var skuffet over størrelsen på kostymene de fant da vi var i Trondheim og så på riks regaliene. De mente begge at de kunne trengt en krone for de var definitivt adelig!