Matsvinn

Categories Blogg

Jeg har omsider fått forsøke Too good to go-appen, med utrolig bra resultat. Eller det var hvertfall et godt forsøk. Jeg skal ha for det i det.

I går satt vi på jobb å snakket om matsvinn i samfunnet generelt, og hvor bra det er at virksomheter med matservering selger ut restene kjempe billig, fremfor å kaste. Litt beskjemmet måtte jeg innrømme at jeg hverken hadde appen, eller hadde prøvd den. Jeg ble da fortalt at den faktisk fungerer helt utmerket, og man får bra mat for en billig penge mot at virksomhetene får noen kroner for å slippe å kaste maten.

Jeg bestemte meg for å laste ned appen, men hadde egentlig ikke helt den store troen på hva jeg kunne finne. Da jeg logget på, ble jeg positivt overrasket. Det var lokale hoteller, serveringsplasser, bensinstasjoner og ordinære butikker med på ordningen, og jeg var spent på hvilken kvalitet varene holdt, derfor bestemte jeg meg for å prøve et kjøp.

Et av hotellene tilbød frokost for noen få kroner, og siden hotellet ligger rett ved kontoret, var det greit å kjøpe mat å ha til lunsjen. Altså, her snakker vi mengder med mat. Det var bønner og eggerøre, kokt egg, pølser, skinke, salami, grønnsaker, to typer brød, en cupcake og en nydelig wrap med laks. Det var så mye mat! Ikke snakk om at vi klarte å spise opp alt.

Der er også problemet mitt. Det var så mye mat at ingen av oss klarte å spise opp, så da ble det matsvinn likevel. Det var jo akkurat det vi ville være med å forebygge. Nå skal det sies at vi kunne ha fryst eller spart noe til senere, om vi hadde vært hjemme, men vi har ikke de samme fasilitetene på kontoret. Derfor gikk en god del i søpla.

Jeg skal bruke appen mer likevel, fordi jeg vil være en bærekraftig forbruker. Å sette fokus på å ikke kaste mat er bra. I Norge har vi stort sett har grei økonomi, og kanskje blir det for lettvint å kaste det vi ikke vil ha, og vi lager mer mat enn nødvendig. Det resulterer i to ting, enten kaster vi mat ellers blir vi feitere og feitere. Ingen av delene er særlig flatterende, så mange av oss burde bli mer bærekraftige forbrukere. Det tjener vi, miljøet og de som kommer etter oss på.

 

2 kommentarer

2 thoughts on “Matsvinn

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.