I Wish everyday would be like christmas

Categories Blogg

PÅ SoMe har det vært tidvis veldig mange innlegg av den melankolske sorten. Rundt juletider er det spesielt mange som skriver innlegg som kanskje er litt mer personlig enn ellers. Det er som om julen gjør oss mer sårbare og mer åpen for de følelsene vi strever sånn med å holde for oss selv resten av året.
Mange har i lys av Behns valg om å trå ut av tiden, åpnet opp for egne depresjoner, og følelser rundt det å bli fanget i mørket. Marianne Behn skrev det så vakkert sin Facebook side:

– Det var ikke mørket som tok deg. Det var lyset som kom deg i møte.

Jeg skulle bare ønske at han valgte livet med alle dets falsetter. Men det er ikke for meg å vite hva som gjorde at han tok sitt valg. Jeg gikk aldri noen mil i hans sko, jeg kan ikke vite. Da er det tiden for å vise respekt og medfølelse for de som han lot bli igjen. De som er i den dypeste sorg. Hans familie og venner har min dypeste medfølelse.

Alle sammen møter dager og epoker i livet som er vanskelig, og uten tvil er det noen som sliter verre enn andre, men vi har alle fått en trøkk i trynet av livet. De heldige er de som reiser seg og går videre, kanskje litt klokere, kanskje litt mer redd, kanskje litt mer erfaren og kanskje til og med litt sterkere.
Det er så rørende å se at en så tragisk hendelse som et selvmord fører med seg et økende fokus på et liv i mørket. Så mange fler deler av erfaringer, støttemeldinger og omtanke.

Hadde det vært like mange som hadde gjort det om det ikke hadde vært for julen? Er julen med på å gjøre at vi tar tiden til å vise litt ekstra omtanke for andre som sliter?
Jeg håper alle ville vist samme omsorgen og medfølelsen om nyheten hadde kommet en kald vinterdag ut i februar.

Jon Bon Jovi synger så vakkert i en av sangene sine:

I wish every day could be like Christmas
And if I could have one wish come true
I wish every day could be, full of peace and harmony
I wish every day could be like Christmas, I do

Og hvis det er slik da, at det er høytiden som gjør at vi gir litt ekstra omtanke til våre mennesker, at det er derfor vi tar oss tiden til å reflektere rundt det faktumet at det er mennesker som har et uendelig mørke inne i seg selv, da er jeg enig med Bon Jovi, I wish every day wolud be like christmas..❤️
Jeg tenner lys for alle som sliter, og om ikke annet sender en varm verbal klem til alle som trenger det. Ønsker alle ei nydelig romjul 🌟

Trenger du noen å snakke med? Ring 116 123, Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt.

 

 

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *