Last Updated:

Hva var smittevern igjen?

Categories Blogg

Samfunnet har åpnet igjen til stor glede for de fleste, men fortsatt er det en del som er engstelig. Ikke alle syntes vaksine var rett for dem, men mange nok har tatt, til at det er vurdert som relativt trygt å åpne samfunnet igjen.
Hos oss har vi tatt vaksinen alle tre. Vesla har riktignok ikke fått mer enn 1 dose, men en dose er bedre enn ingen dose.

Ja, så åpnet altså samfunnet opp. Vi kan håndhilse, stå nært hverandre og ikke minst, vi kan klemme! Jeg har savnet en klem! 🥰

Det er likevel ikke helt over. Det er fortsatt en pandemi i samfunnet. Her i Bodø er smitten omsider synkende, og det virker å være under kontroll igjen. Men nå kommer altså influensaen for fullt. Er det ikke det ene, så er det det andre!

Heldigvis er det fortsatt håndsprit på offentlige plasser. Fortsatt er det god håndhygiene som gjelder. Vi må hindre ytterligere spredning av både covid og influensa. Vesla begynner å falle helt tilbake til den gamle normalen. Jeg må skikkelig ta frem streng-stemmen og minne om at håndsprit fortsatt er viktig når vi er utenfor huset.

Det er de litt yngre som blir smittet nå, og for det meste er det rhinoviruset som herjer. Vesla har fått forkjølelse og feber for TREDJE gang siden skolen startet i høst. Kjedelige greier!

Her ligger Vesla i stabilt sideleie og får servert brus, hostesaft, nesespray og potetgull, mens hun ser serie.

Jeg sikkert århundrets største gnagsår der jeg går rundt å messer om smittevern. Hun sier sjelden noe, men har sikkert lyst å si «Smittevern?! Ka va det igjen?»

2 kommentarer

2 thoughts on “Hva var smittevern igjen?

 1. Vi sier også til barna og oss selv at smittevern fortsatt er lurt og jeg er glad for at håndsprit er å finne på alle butikker osv. Ja, immunforsvaret vårt har nok sunket godt det siste året ++ og vi er mer mottagelige mot viruser og det har jeg merket godt. Har vært forkjølet et par ganger (kan være fordi snuppa har begynt i barnehage også) og det er en ting jeg IKKE har savnet å være.

  Er det ikke det ene så er det den andre som du sier. God bedring til Vesla og ha en fin dag 🙏

  1. Forkjølelse er ikke noe å trakte etter nei, men kanskje det er boost immunforsvaret trenger for å våkne igjen?
   Heldigvis er håpefulle feberfri i dag, men vi kjører safe med en ekstra innedag.
   Håper dere holder dere friske fremover, for barnehagebarn har en tendens til å sette alle i familien ut av spill med sånne små “basilusker” til tider.

   Ønsker deg en nydelig dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *