Vi er i fødsel!

Categories Blogg, Hverdagsliv

Nå er vi sannsynligvis inne i siste runde før Daisy fyller huset med små søte nøster og masse ekstra arbeid på matmor.
Veldig greit med huskelister om hva man må huske på under valpefødsler. Det gjør det hele litt mindre skummelt, og jeg har lest ganske mye de siste dagene, men kan langt fra nok.

Fødselen deles opp i tre faser. Den første fase er at hunden er urolig og peser masse. De spiser dårlig, og lager rede for seg og valpene i valpekassen. Det kan ta en del timer, og vulva utvider seg i denne fasen.

Så kommer selve fødselen. Da spenner hunden seg, og jobber med å få ut disse små nøstene. Hun ligger gjerne på magen. Valpene kommer gjerne i fosterposen, og hunden selv slikker hull på den og kutter navlestrengen med tennene.

Siste delen er å få ut etterbyrden og morkaken. Det hender at moren spiser dette, men hun bør ikke spise for mye, for da kan hun få diaré. Men hvordan vet jeg hva som er for mye??

Daisy er inne i første fase. Hun puster og peser skrekkelig hele tiden. Skulle trodd hun hadde løpt maraton! Daisy virker ikke stresset, men så er det bare meg og henne her da. Smått kommer hun og vil ha litt kos, og smått ser hun seg ut en egnet plass til å føde. Inne på «føden» er det sinnsykt varmt, men det skal være mellom 27 og 30 grader for at valpene ikke skal bli nedkjølt. Det er så mye å huske på!

Om ikke Daisy er stresset, så innrømmer jeg at jeg er litt mindre på topp i situasjonen. Jeg har allerede vært i kontakt med veterinæren en gang i dag. Plutselig begynte Daisy å skjelve i underkroppen, og fikk ikke til å tisse. Jeg måtte ringe for å sjekke om det var noe som skulle bekymre meg for?  Det var det ikke.

Nei, nå håper jeg naturen går sin gang, og alt går bra. Jeg krysser fingrene!

8 kommentarer

8 thoughts on “Vi er i fødsel!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.