Last Updated:

Slankeoperasjon du liksom!

Categories Blogg

Media har lenge hatt fokus på at unge mennesker sliter så mye med selvfølelsen rundt egen verdi på bakgrunn av kropp. Det har vært mye kritikk mot influensere som fronter kirurgiske inngrep, og som bagatelliserer disse. Men kan gjerne spørre seg selv hvorfor dette har bredt så om seg, for det kan ikke bare være influenserne som er årsaken? Mange av disse har gått ut og frabefalt operasjoner, og ytterligere andre har gått ut med at de har fått reversert inngrep.

I dag ble jeg regelrett forbannet. Rett og slett rasende.

Ei ung jente var inne og sjekket muligheten for slanke-operasjon på nettet. Ikke via en norsk klinikk, men en i Tallin. Hun ble da kontaktet av en norsk selger på telefon.

Denne selgeren forsøkte å selge inn operasjonen til den unge damen, som overhode ikke trenger noen operasjon. Fremgangsmåten som ble benyttet var direkte uetisk.

Selgeren fortalte at siden den unge damen hadde lagt på seg noen kilo i corona-perioden, måtte hun regne med å fortsette denne trenden. Hun ville utvikle fedme innen kort tid. Det eneste som kunne hjelpe var operasjon. Hun fortalte at sexlivet ville forringes over tid, og det var et pluss dersom operasjonen ble gjennomført. Det vil være så og si umulig å komme tilbake til normalen ved kostholdsendring og trening, og operasjon var eneste utvei. I løpet av samtalen foreslo hun faktisk å få gjennomført operasjonen i løpet av få uker.

Her er ei ung dame uten fysiske plager, som kun sjekket ut mulighetene, som omtrent blir prakket på en operasjon som skal være siste utvei for de med alvorlig fedme, uten å være i en kategori som har behov for det!

Her er en selger som fastsetter dato for inngrep UTEN at det har vært noen form for medisinsk konsultasjon med en lege.

Her er en selger som fremstiller inngrepet som en easy way ut av frustrasjonen og veien til et godt og bedre liv.

Jeg var så forbannet at jeg hadde mest lyst å hente tilfart i aftensangen og reise selgeren langt inn i helv..!

Det er ikke rart at operasjoner for å se vakker ut blir mer og mer vanlig når unge usikre damer blir møtt på en slik måte.

Hadde det vært opp til meg hadde denne selgeren blitt anmeldt til helsetilsynet og Forbrukerrådet. Helst skulle jeg lagt ut navn og nummer, OG link til vedkommendes sosiale profiler.  Det er dessverre ikke opp til meg, og det skal vedkommende være utrolig glad for.

Å skylde ensidig på influensere for denne trenden blir feil. Her må det holdningsendring hos helseforetakene på globalt nivå!

Vi kommer alle med forskjellige fasonger og utseende, men det er bare eksteriør. Vi blir ikke lykkeligere om vi ser ut som et glansbilde. Det er vår egen psyke vi må jobbe med. Vi må innse at skjønnhet falmer, og at det er andre ting som definerer vår vellykkethet. Vi må lære oss å like oss selv på bakgrunn av våre verdier og integritet. Man blir ikke mer lykkelig om man bruker en formue på operasjoner som man strengt tatt ikke trenger!

Kom å tilby meg en slankeoperasjon, og vedkommende kan ta den skalpellen og stikke den opp der sola aldri skinner!!!

4 kommentarer

4 thoughts on “Slankeoperasjon du liksom!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *