Gode råd som bør deles!!

Categories Blogg

Det er ingen tvil om at den oppvokste generasjon er vesentlig mer teknologi-orientert enn oss foreldrene. Vi foreldre stresser med telefontiden, aldersgrenser på apper, hva skal de få lov til eller ikke lov til. Vi vil at ungene skal være ansvarlige for sine handlinger, også digitalt.

Vesla og jeg har tatt Telenor sitt nettvett kurs, og jeg kjører stikkprøver på hva hun har på TikTok og andre SoMe. Ja, for det er faktisk sånn at hun som 12 åring fikk lage seg Snapchat og nå Instagram. Frihet under ansvar, men hun har fått restriksjoner og konsekvenser til tider,  for det har ikke gått helt knirkefritt hele tiden.

Jeg gjør så godt jeg kan, men jeg blir stadig tatt på senga av ett eller annet jeg ikke har tatt høyde for. Teknologien utviklet seg kjappere enn jeg klarer å tilegne meg kunnskap. (O’boy!) En ting er å gjøre Vesla ansvarlig på nett, men en annen ting er også å beskytte henne mot uønskede erfaringer.

Klassen til Vesla hadde et prosjekt om nettvett, og noen av elevene hentet inn masse info om nettvett, der i blant fra politiet. De svarte med en video om nettvett til barna. Et at tipsene var at barn burde ha dette bildet liggende på telefonen:

Dersom barna får tilsendt uønsket materialet på SoMe, bør de rapportere dette på plattformen, sende dette bilde som svar, OG si fra til en voksen.

Jeg digger slikt forebyggende arbeid. SoMe er en jungel av farer for ungene, og ingen vet hvem som står bak profilene. Vesla har lastet ned bildet, og vi har snakket masse om akkurat dette, og hva hun skal gjøre.

Det viktigste et likevel dette: Får de et seksualiser materiale må de ALDRI dele dette. Dersom objektet på bildet er under 16 år er de med å sprer barnepornografi.

Jeg håper hun aldri trenger å bruke bildet, men heller føre var. Dette tenker jeg er et godt tips som alle foresatte kan bidra med slik at vi kanskje kan forebygge slik spredning.

Ha en ellers nydelig dag!

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *