Faretruende høy puls

Categories Blogg, Hverdagsliv

Varslet på garmin-klokka mi gikk av i dag. Den registrerte altfor høy puls, og ga beskjed om at jeg burde hvile. Jeg kjente det kokte i hodet mitt, og blodtrykket var sannsynligvis også skyhøyt.  Foran meg hadde jeg et røntgen bilde av to sprell levende hundebeibier i magen på lille Daisy. ingen tvil altså, hun er drektig! Trøst og bære, nå er det kaos i hodet mitt!

Ved nærmere beregninger er det mellom 10 til 20 dager igjen til de skal entre verden, og det er ingen tvil om at jeg er vettskremt! Daisy er så liten, og skal poppe ut to små bylter til verden. Hun har ikke gjort det før, og jeg har aldri vært med på valping. Må alle gode krefter stå oss bi, for dette kan bli litt mye for en stakkars hundeeier som ikke tåler at hunden har vondt.

Heldigvis var det en trygg og flott veterinær som møtte oss, og hun ga oss masse informasjon om hvordan det sannsynligvis kommer til å forløpe. La oss håpe alt går naturlig, og at de to søte er sunne og friske. Men det betyr også at all ferien jeg skulle ha å kose meg med, går rett i dass! Nå blir jeg hjemmeværende jordmor i alarmberedskap fremover, og når valpene er kommet må jeg passe på at moren og pelsdottene hennes har det bra.

Det beste er likevel at jeg har fått med meg en fødselshjelper som skal bistå når det står på som verst. Hun har heller ikke gjort dette før, men vi fikser det sammen. Godt å vite at jeg ikke skal stå alene i elendigheta, for tanken på det var skremmende. Nå har jeg akseptert faktumet at det blir valpe-jul her hjemme, men jeg har ennå en faretruende høy hvilepuls og kommer nok til å ha det en stund fremover.

 

6 kommentarer

6 thoughts on “Faretruende høy puls

      1. Jeg mener: Visste du ikke om parringen? Har hun vært på egenhånd på “vift” og blitt “gravid” uten at du visste, eller har dere planlagt valper og det er beregningen du er overasket over?

        1. Nei, ante ingenting. Ganske sikker på at det er husets firbeinte herremann som har sett sitt snitt, men kan bare ikke fatte når det har hendt. Men det går seg vel til selv om det blir en litt bratt lærekurve..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.