Overdose..

Categories Blogg

Det er mange som har opplevd overdose i nære relasjoner. Alle vet at overdosen bare er avslutningen på en lang vei som har vært tung og gå for de det gjelder og de pårørende. Det som er forferdelig trist, er at det er så mange overdoser etter opphold i fengsel og behandling. Det betyr at vi fortsatt er skrekkelig dårlig på ettervern. Hva skal til for at vi prioriterer og sette inn tiltak for disse som virkelig trenger en hjelpende hånd av samfunnet?

Jeg føler at det er mange som mener de som ruser seg selv er skyld i problemene, og må ta ansvar for eget liv, men har vi lov å snu ryggen til å toe våre hender av den grunn..?

Avisa Nordland har en reportasje om markeringen av Verdens Overdosedag 2018 fra Bodø. Den kan du lese her.

Det var et strekt syn som møtte meg utenfor Kirkens Bymisjon i Bodø i dag..

Noen har forlatt, men minnene og sorgen er der for de pårørende.. 

Kanskje på tide at vi bryr oss..? Det kan være deg som blir rammet neste gang….

 

4 kommentarer

4 thoughts on “Overdose..

 1. Trist når slike ting skjer. Nå er det de som tar overdose for å slippe mer også. Men det største problemet er at de har vært i fengsel eller institusjoner lenge. Når de kommer ut så tåler de ikke den dosen de pleide å bruke. Er de ikke opplyst om dette?
  Ettervern er nok ganske dabbert i Norge. Men nå er det mange som heller ikke vil ha hjelp og går sine egne veier. I Norge er det jo forbudt med tvangsinnleggelse for de som er narkomane.
  Det var de selv som satte den første sprøyta, eller tok det første draget med hasj. Det var de som satte med den pillen i hånden å valgte å svelge den. Det var alkoholikeren som satte flaska til munnen og begynte å drikke.
  Så hvem har skyld i at akkurat den personen ble narkoman eller alkoholiker?
  Når det kommer til dette å snu ryggen til, så er det dessverre de som snur ryggen til samfunnet. Ja de melder seg på en måte ut. De bryter også kontakt med alle som bryr seg om dem.
  Selv hjelper jeg med å gi til Frelserarmen, da de står på for de som er Narkomane her i Norge. Der får de mat, dusj, rene klær og en plass å sove.
  Hvordan kan vi hjelpe de som ikke selv vil ha hjelp?

 2. poesimylife: Jeg tror det er mange mørke skjebner og fortider som er en medvirkende årsak til rus. Miljø er en vesentlig faktor i dette. Jeg tror ikke noen ønsker å snu ryggen til samfunnet, men ser i andres øyne at de blir vurdert til mindre verdt. Hvis vi hadde funnet en god måte å møte disse som har en rusproblematikk med respekt og likeverd, tror jeg vi hadde kommet mye lengre..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *