Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt

Categories Blogg

I dag har vi tatt bærekraft-strategien vi laget på jobb, ett skritt videre. Vi har begynt selve gjennomføringen av den. Bærekraftmål nr 14, bevaring av havet og strandsonen var var det viktigste for oss, så ved hjelp av to som kaller seg Strandryddere gjennomførte vi nettopp vår første strandrydding. Strandryddere seiler rundt og rydder øyene rundt kysten for plast. De samler mange hundre kilo plast hver dag de seiler rundt, og dette gjør de helt vederlagsfritt!

Heldige oss som fikk disse på lag!

Vi fikk litt informasjon om hva vi skulle se etter

Faktisk håpet jeg å finne mange hundre kilo plast og søppel rundt museet, men vi fant nesten ingenting selv om området er et godt besøkt friluftsmuseum. Men tenk så fint! Det betyr at de som valfarter området er flinke til å holde det rent, og tar søpla si med til søppelboksene. Helt fantastisk!

Det betyr likevel ikke at vi har oppfylt bærekraftmålet for vår del. Det er flere strandsoner rundt museet vårt, havet er fortsatt sårbart og vi må fortsatt ta ansvar.

Hvis du vil se den fantastiske jobben Strandryddere gjør, kan du følge dem her. Det gjør jeg.
Strandrydding kan alle gjøre, for ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

2 kommentarer

2 thoughts on “Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt

  1. Kjempeviktig for klimaet og miljøet å rydde søppel.

    Ofte når mannen min og jeg går turene våre så tar vi med oss poser som vi kan plukke søppel i. Har da hendt at vi har kommet hjem med to fulle bæreposer med søppel.

    Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke ❤😊

    Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *