Snø-kaos av en annen verden

Categories Blogg

Jeg kjente en aldri så liten uro i meg da jeg så ut av vinduet når jeg omsider våknet. Puddersnøen hadde lavet ned hele natta, og lå florlett og glitret utover gårdsplassen. Helt nydelig. Nydelig eller ikke, snøen byr av og til på problemer, og da helst når det passer minst. Snøen var uberørt av mennesker, men det var ikke så rart! I min verden var det ennå natt selv om klokka var 04.45.

Jeg var ute av døra i rimelig god tid, og det hadde virkelig kommet mye snø. Jeg kjente en liten urolig tanke som sa at dette kom til å ta tid. Jeg kostet av bilen som med all snøen var blitt vesentlig høyere. Jeg burde ha måket litt, men nå var det ikke fullt så god tid. Siden jeg kjører Volvo (traktor) hadde jeg INGEN problemer med å komme meg ut av innkjørselen etter at jeg husket å ta av håndbrekket.

Stor var lykken da jeg kjørte inn mot byen og så at veiene var skikkelig brøytet, bare å kjøre strake veien til flyplassen. Joda, jeg hadde god tid da jeg kjørte inn på langtidsparkeringen. Men da var altså flaksen min brukt opp.

Det var en halv meter snø overalt, og det er begrenset hva traktoren min makter. Bare å komme seg ut derfra igjen, jeg skjønte at det var dårlig butikk å parkere i det kaoset.

Litt kjøring  mot kjøreretningen, men jeg kom meg omsider ut på veien igjen og tok sikte på korttidsparkeringen. Det kommer til å koste skjorta, men der var det i det minste brøytet!

Jeg mer eller mindre slengte bilen fra meg og løp inn, akkurat tidsnok til innsjekk.

Før ombordstigning rakk jeg å kjøpe litt nesespray og en tyggis slik at jeg var klar. 06.40 var jeg ombord i flyet. Jeg rakk det!!!

Det var mye vær på morgenkvisten.. 

En time og 40 minutter senere begynte flyet å røre på seg. Det var nemlig ikke bare på parkeringsplassen det var kaotiske tilstander. Det hvite kaoset hadde  lammet flytrafikken fullstendig i  morgentimene, men vi vet hvor vi bor så sånn skjer fra tid til annen.

Nå skulle stor-Oslo frekventeres, og det var glede,  selv om det var en trå start på dagen.
Men hvor lenge var Eva i paradis? Vi
Jaja, vi har fått servert kaffe og flyvertene jobber frenetisk for de passasjerene som skal videre. Det er surt å bli forsinket, men været er det ingenting å gjøre med.

I dag er det varslet all time high strømpriser fordi vi har hatt så tørr sommer, og det skjønner ikke jeg noe av. Vi her nord utviklet svømmehud mellom tærne gjennom sommeren, og bare i dag er det så mye nedbør at vi må ha fylt opp magasinene for hele neste år også.

Så gjenstår det bare å se om det blir stor-Oslo på mor, eller om det blir kansellering og rett hjem til sofaen igjen. Og det store spørsmålet er om bilen er brøytet inne når jeg kommer tilbake i morgen..

4 kommentarer

4 thoughts on “Snø-kaos av en annen verden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *