Nå er jeg så klar som jeg kan bli

Categories Blogg, Hverdagsliv

Det verste sjokket over valpe-nyheten har lagt seg, men jeg er fortsatt litt stresset og engstelig. Håper bare alle gode krefter spiller på lag med oss, og at alt går naturlig for den lille mammaen og de små nøstene hun har i magen. Dette er en himla bratt lærekurve for min del.

Jeg har lest og lest og lest, men føler ikke at jeg kan bok til å slappe av i situasjonen. Det er altfor mange usikkerhetsmoment i spill, men jeg har i det minste fått valpe-bingen på plass, og Daisy har inspisert den. Det virker som den ble godkjent.

Forberedelsene var det enkleste. Jeg har fått på plass valpefor til mammaen, for nå på slutte trenger hun ekstra kalsium til valpene, og hun trenger det når hun skal die nøstene sine etter fødselen. Jeg har kjøpt varmeteppe og papirkladder. Yogamatta mi ofres til fordel for den fødende. «Fødestua» er vasket og ryddet, og jeg har tatt ned sengetøyet mitt og redd opp der inne. Matmor skal gjøre det så trygt og rolig som mulig.  Vi bruker et eget rom slik at Daisy får mest mulig fred og ro i tiden fremover. Nå mangler jeg bare termometer, batteri til kjøkkenvekta og beroligende til matmor!

I dag har Daisy sovet mye. Det kan være et tegn på at hun ikke har så lenge igjen. Hadde jeg hatt en måler, burde jeg sjekket tempen på henne, for den synker gjerne en grad dagen før fødselen er i gang. Når det starter må jeg passe klokka. Hun er ei lita tispe med to store valper på tur. Det betyr at hun ikke skal slite så lenge før vi henter ekspertisen inn.

Å være matmor byr på overraskelser, men nå som sjokket har gitt seg, gleder jeg meg også. Det er jo ett av livets mirakler jeg skal få være vitne til. Hva er vel finere enn det?

2 kommentarer

2 thoughts on “Nå er jeg så klar som jeg kan bli

  1. lykke til med fødsel til dere begge ❤️ håper den går uten komplikasjoner og at du bare kan nyte stunden🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.