Last Updated:

Mann (30) går fri etter å ha voldtatt 12 åring

Categories Blogg

Reklame | Plan Norge

Hva gjør du om du vet at den godt voksne mannlige naboen din helt åpenlyst knuller en 12 åring?

Da ringer man politi og barnevern. Man gjør alt som er i ens makt for å redde den Vesle jenta, og håper ved Gud at hun ikke har tatt altfor mye skade av ugjerningen, slik at hun ikke får ødelagt resten av livet sitt. Hva tenker du om den stakkars jenta? Syns du det er greit? Vil du anmelde han å si han er pedofil? Sitter du hjemme å tenker på at jenta kan bli gravid? At hun kanskje må gå gjennom et svangerskap som medfører at både hun og barnet dør? Bryr du deg?

Så går han fri! Politiet griper ikke inn. Ingen stopper galskapen. Ingen samtykket åpenlyst til overgrepet, men heller ingen griper inn og stopper galskapen. Det skjer heldigvis ikke i Norge. Eller gjør det?

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort. Det betyr at i løpet av ett år har 12 millioner jenter blitt frarøvet barndommen sin.

Konsekvenser av barneekteskap

Følgene av barneekteskap er ofte brutale for jenta som blir giftet bort. De fleste må slutte på skolen og mister muligheten til å få seg en jobb med stabil inntekt, og risikerer derfor å ende opp i fattigdom.

Graviditet og fødselskomplikasjoner er blant de vanligste årsakene til dødsfall blant jenter i alderen 15-19 år i lav- og mellominntektsland. Når en mor er under 20 år, er det 50 prosent høyere sannsynlighet for at barnet blir dødfødt eller dør i løpet av en uke. 90 prosent av tenåringsgraviditeter i utviklingsland skjer innenfor ekteskap. Jenter som gifter seg før de er 15 år har 50 prosent større risiko for å bli utsatt for fysisk eller seksuell vold fra partner.

Dette er hentet fra Plan Norge sine sider. I år er det arbeidet denne organisasjonen gjør for å redde jenter fra denne skjebnen, innsamlingsaksjonen går til.

Under aksjonsnavnet “Barn, ikke brud” ønsker Plan å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst. De jobber for å styrke, beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. Dette er spesielt viktig i en tid hvor koronakrisen har svekket jenters rettigheter ytterligere.

Vi trenger ikke sitte stille i båten og godta at dette skjer. Vi kan bidra til å jobbe mot det overgrepet disse jentene utsettes for. De er barn, ikke bruder!

Hvis vi hadde blitt møtt med overskriften over når vi åpnet avisen hadde de fleste av oss blitt forbannet. Vi hadde tatt til gatene og forlangt rettferdighet! Vi hadde krevd maksimumsstraff for mannen, og krevd å fått avsatt politiet for å ikke gjøre jobben sin.

Men dette er ikke en overskrift i en avis. Det er hverdagen til flere millioner jenter i verden som blir voldtatt og utsatt for overgrep, og fortsatt sitter vi stille i båten og ser på at det skjer..

Vesla og jeg har opprettet en digital  bøsse til innsamlingsaksjonen og oppfordrer alle til å bidra til å hjelpe så mange jenter som mulig! Jentene skal være «Barn, ikke brud».

Vi oppfordrer alle til å støtte den viktigste TV aksjonen som har vært!!

Vi blir kjempe glade for alle som ønsker å dele vår digitale innsamlingsbøsse digitalt, du finner den ved å trykke her.

 

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *