Last Updated:

Mamma’n til Vesla er politisk ukorrekt

Categories Blogg

Jeg vet det er sosial selvmord, men jeg klarer ikke holde kjeft lengre. Det har holdt hardt å ikke  slamre med kjeften tidligere, men nå kjenner jeg for å få ut litt steam.

Jeg skjønner at lærerne har tøffe tider, men det er det for veldig mange andre yrkesgrupper også. Det er ganske demotiverende å lese hvor jævlig arbeidshverdagen til lærene er. Det virker som de har det verst i verden! Ingen jobber så mye som dem, og ingen er så utsatt som den yrkesgruppen hvis man skal tro det som legges frem i media.

Hva med helsepersonell som står i første linjen dag etter dag, time etter time. De forsøker alt de kan for å gi syke og pårørende all den støtte og hjelp de kan? De møter de smittede med omsorg og pleie.

Hva med politiet? Hver dag må de sikre ro og orden, håndtere de som bryter loven og ikke minst de som blir psykisk syk og kollapser som konsekvens av påkjenningen av pandemien? Og ikke minst psykisk helsepersonell som er mer presset enn noen gang? De som skal håndtere ustabile mennesker som kan være smittet, krakilsk og spytte på pleierne.

Hva med bedriftseiere som balanserer hårfint på en knivsegg og ikke vet om de klarer seg fra måned til måned? De som ikke vet om de klarer å sikre levebrødet sitt eller sine ansatte?

Hva med de som jobber på NAV, og som må tåle både spitord og harselering for å ikke klare å håndtere en situasjon de ikke var forberedt på kjapt nok? De som står på alt de kan for å hjelpe de som er hardest rammet.

Hva med barnehage ansatte som har de yngste i samfunnet å ta vare på som MÅ ha nærhet, trøst og kos enten det er pandemi eller ikke? De som tørker snørr og tårer, og som ikke kan ha på maske fordi det forvirrer de aller minste.

Hva med vanlige ansatte som ikke vet om de har en jobb å gå til i morgen? De som vet at alt er usikkert på arbeidsmarkedet?

Hva med de som ikke lengre har en jobb? De som har mistet inntektsgrunnlaget som familien skal leve av?

Jeg mener ikke at det ikke er krevende for lærerne, for de gjør en fantastisk innsats, men det er det mange andre yrkesgrupper som også gjør. Vi ser de overalt i samfunnet. De som sliter, men står på seint og tidlig. Da virker det direkte sutrete at innlegg etter innlegg kommer ut i media om hvor vanskelig det er å være lærer. Hva med alle de andre? De som ikke klager? Er det sånn at det bare er de som roper høyest som skal høres?

Jeg tror faktisk vi alle gjør alt vi kan, og står på langt utover det ordinære, nettopp fordi vi vet vi er i en ekstraordinær situasjon.

Nei, dette er ikke en hets mot lærerne for jeg har den største respekten for det arbeidet som legges ned, ingen tvil om at det er en imponerende innsats. Likevel tenker jeg at det kanskje er andre yrkesgrupper som også burde vært tatt frem, som også gjør en fantastisk innsats.

Jada, sikkert sosialt selvmord å ytre noe slikt i disse dager, men det finnes andre pressede yrkesgrupper også som blir avglemt i medie-ståket over hvor vanskelig det er å være lærer.

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *