Siden det nå er første ordinære hverdag i 2025, hadde jeg planlagt litt enkel, simpel middag. Det er jo forståelig etter julas fråtsing i godsaker. En gang må jo herlighetene ta slutt.
Men dagens middag ble alt annet en simpel.
I går orket vi ikke middag, fordi vi fortsatt var forspist etter nyttårsaften, så i dag ble det lammelår selv om det er en helt vanlig hverdag. Eller, helt vanlig er den jo ikke, det er jo årets første!
Lammelåret ble preppet etter alle kunstens regler, og deretter satt på langtids steiking, så det ble sein middag, men fint folk spiser jo seint, og den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Her snakker vi mørt og saftig kjøtt!
Det er helt klart at øvelse gjør mester, for nå begynner maten jeg lager å smake godt. Det hele ble servert med en nydelig rødvinssaus, poteter og grønnsaker. Det var så godt at til og med Vesla syntes maten smakte, og vi er forspist i dag igjen!
Men i morgen, DA blir det enkel middag, så får vi heller spise restene av godsakene på søndag!
Vi spiste fiskeboller 😁
Åhh.. det høres veldig godt ut faktisk!
Vi har ribbe til langtidssteking i ovnen nå, men det blir en litt annen ribbe enn den tradisjonelle juleribba….
Jeg synes porchetta er den beste ribba 🤩