Brescia er kulturhovedstad 2023

Categories Blogg

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg gjorde en altfor dårlig jobb med å orientere meg før jeg dro til Italia. Det er derfor jeg ikke hadde en plan B når mine planer om å dra i hallen i går ble forpurret. Nå er jeg ikke spesielt glad i å møte uforberedt, så jeg gjorde en bedre jobb i dag. Herlighet så mye fint jeg har sett. Det var akkurat slik som jeg hadde sett for meg at Italia skulle være. Kanskje litt kaldere enn ønsket, men helt nydelig.

Jeg bestemte meg for å besøke Piazza Paolo VI, og da jeg skulle lese meg litt opp på det slo det meg: Brescia er kulturhovedstad 2023! Det er jo i høyeste grad vesentlig for meg. Bodø skal jo være kulturhovedstad i 2024. Nå har jeg en sjanse til å se, og å lære.

Palasso Paolo VI er forøvrig ikke er palass, slik jeg trodde av navnet, selv om også utsiden kunne minne om det. Det er en kirke med fantastisk arkitektur. Jeg ble helt henført av alt det vakre.


En ting som er sikkert når det kommer til Kulturhovedstad, og det er at vi ikke skal ha tekster på intaliensk, og heller ikke bare norsk. Det var ikke veldig mye som var oversatt til engelsk, og da ble det litt vanskelig å relatere seg til historien til tross for at jeg fant informasjonen på Google. Det ble ikke helt det samme selv on det funket til en viss grad.

Etterpå bar turen opp til Cidneo høyden og borgen i Brescia. Det var en seig, men overkommelig tur oppover. Faktisk var turen i seg selv en liten nostalgisk vandring opp smale trapper, trange gater og ikke minst vakre små veier.

I Castello er det flere forskjellige museer og utstillinger. Jeg burde nok gått inn for å se disse, men hvem går inn når det er en så vakker utsikt ute?

Latteren satt løst hos meg da jeg kom ned og skulle ha lutt lunsj. Da jeg så gjennom bildene oppdaget jeg at jeg ikke har tatt et eneste bilde av selveste Castello. Kun bilder innenfra. Da må jeg vel dra opp en gang til?

Nå vel, det tviler jeg sterkt på at jeg gidder. Been there, done that! Det ble en lang dag og jeg var bra gåen i føttene da jeg kom tilbake. 15  343 skritt ble tilbakelagt i dag, godt over en mil med apostlenes hester.
Brescia er en helt nydelig by. Her kan du få alt hva hjertet begjærer. Jeg tror jeg er på tur å forelske meg skikkelig! 🥰

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.