Hva er sjela di egentlig verdt?

Categories Blogg

De aller fleste er gode mennesker som for det meste tar gode valg i livet. De fleste er i hovedsak ærlige og har integritet. De rikker ikke ved sin oppfattelse av rett og galt. Hvor mange ganger har du ikke hørt noen si at de aldri ville gjort noe om så de fikk betalt for det?

Samtidig er det de som hevder at alt og alle kan kjøpes på en eller annen måte. Det er bare at de må motiveres med det som frister mest..

I filmen Uanstendige Forslag med Demi Moore, Woody Harrelson og Robert Redford fra 1993, fikk Moore som var godt gift med Harrelson, tilbud om å tilbringe natten med Redford mot betaling på 1.000.000 dollar. Filmen handler om at alle kan kjøpes, men også om at alt har sin pris, for ekteskapet mellom de to havnet i en eksistensiell krise.

Hva skulle til for at du skulle selge din integritet? Hvor går dine grenser for hva du er villig til å gjøre for penger?
Ville du hatt sex med en fremmed? Ville du begått et drap? Ville du løyet for noen? Ville du stjålet noe?

Hvis du skulle ofret din integritet, hvor mye ville det kostet? En million? Hundre tusen? Ti tusen? Hva ville vært din pris? Ville du solgt sjela og integriteten din for 910 kroner?

Jeg bare spør, hva er sjela di egentlig verdt?

0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *