Det er så busta fyker til tider

Categories Blogg

Det er dager der jeg lurer på om jeg er helt sprø. Det er dager der jeg faktisk må ha en virkelighets-sjekk hos en av mine beste venner. Jeg må spørre han om jeg er helt på trynet. Om jeg er helt desillusjonert i forhold til resten av verden. Har jeg misforstått helt hva alt dreier seg om? Det er typisk sånne dager der jeg hele tiden kommer i situasjoner der jeg må diskutere med folk jeg finner ultra teite. “Ikke diskuter med teite folk! Før eller siden drar de deg ned på sitt nivå, og slår deg på erfaring!” Det er noe i det, det er helt sikkert.

Han er en sindig, rolig og fornuftig mann han vennen min. Ja, alt er relativt da, for han kan være vill og gal når han bestemmer seg for det også. Stort sett er han enig i mine betraktninger. Det vil si han er enig i jeg er ved mine fulle fem selv om han ikke nødvendigvis er enig i mine meninger.
Det er godt å ha et kompass i livet. En som sier noe om når jeg er ute å seiler. En som jeg vill sagt noe om jeg hadde valgt feil kurs, og ikke bare hadde sitter på kaikanten og vinket med avsted.

Ikke alle er like rett frem som han. Han kaller en spade for en spade, og legger ikke noe i mellom dersom han mener jeg har feil. Han sier hva han mener, og jeg sier hva jeg mener. Oftest må vi være enige om at vi er uenige. Vi er ikke venner fordi vi har sammenfattende meninger, men fordi vi har lik måte å resonnere på og elsker å diskutere samfunnspolitiske problemer.

Av og til må kona hans skyte inn at hun må ha popcorn og cola. Det er stikkord for at det begynner å bli noe opphetet mellom oss. Det er så busta fyker av og til. Likevel er dette bare sunt, ingen blir forbannet men vi kan likevel være dypt uenige.

Jeg elsker å ha en solid diskusjon med han. Poenget er at vi liker å få hverandre til å tenke gjennom nye sider ved gamle problemstillinger. Vi Googler og sjekker. Digger når vi finner nye aspekter. Det er så vi nesten kappes om å finne de gode poengene.

For andre er vi sikkert gørr kjedelige når vi sitter der og lar politikere i inn- og utland få gjennomgå, men det gjør ikke noe. Når temperaturen i rommet har steget noen grader er det bare å le av det hele. Da har vi begge fått fylt energi-banken og trimmet hjernecellene. DA er vi klar til å erobre verden sammen. Da er vi verdensmestre!!

Alle skulle hatt en sånn bestevenn. Et jævla gnagsår på hjernebarken men en som er livsnødvendig for å være et tenkende oppegående vesen.

»Cogito ergo sum»

1 kommentar

1 thought on “Det er så busta fyker til tider

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.